היום, חמישי, החלו העבודות להקמת גדר ההפרדה במדרונות נחל גילה, סמוך לכפר וולאג'ה והיישוב הר גילה בירושלים, תוך גרימת נזק בלתי הפיך בסביבה, בטבע ובערכי מורשת ומסורת. בחברה להגנת הטבע מסבירים כי הנוף התרבותי של הרי יהודה הוא שילוב של נוף טבעי הררי, עם טביעת חותמם של האדם ותרבותו במשך מאות רבות של שנים, מימי קדם ועד ימינו

כלים
מדובר בנוף בעל ערך אסתטי רב, אך חשיבותו רבה עוד יותר בהיותו נוף מורשת משמעותי ביותר לכל מי שארץ ישראל ועברה יקרים לליבו, בהיותו משקף את תרבות החיים המסורתית בהר. מורדות הגבעות מצידו הדרומי של נחל רפאים, בין נחל גילה והכפר וולאג'ה לנחל המעיינות והכפר בתיר, משמרים במלוא חיוניותו את הנוף התרבותי המסורתי של הרי יהודה. לא מדובר באתרי עתיקות נקודתיים אלא במערכת נופית רחבה ורגישה ששימורה כמכלול מורשת הוא חיוני.

למרבה הצער, חשיבותו הלאומית והעולמית של ערך טבע ונוף טעון שימור זה, לא באה לידי ביטוי בתכנון קו התפר הביטחוני באזור זה. העבודות שהחלו היום אלו ממיטות הרס מוחלט על מדרגות חקלאיות בנות מאות שנים, מתקנים חקלאיים ומערכות מים עתיקות ופוגעות פגיעה אנושה בנוף המורשת העברית והעולמית.

"מצער שפגיעה אנושה זו בערכי טבע ונוף מגיעה לשיא חדש - דווקא ביום כדור הארץ ומצערת לא פחות העובדה שבעת שממשלת ישראל משקיעה מאמץ וכסף רב בטיפוחם ושימורם של אתרי מורשת בארץ, היא נותנת את ידה להרס ערך מורשת נופי תרבותי נדיר וייחודי, "נוף התנ"ך" בהרי יהודה." אומרים בחברה להגנת הטבע.