בימים אלו עוסקת הרשות לשיקום האסיר בגיוס אנשי מקצוע מומחים מהמובילים בתחום הקרימינולוגיה, אשר יהוו וועדת מחקר מקצועית של הרשות. מהלך זה הנו חלק מהמהפך התפיסתי והארגוני שעוברת הרשות לשיקום האסיר בחודשים האחרונים, במטרה ברורה לייעל את מנגנון השיקום עבור אסירים משוחררים ולשלבם חזרה בקהילה, ומתוך תפיסה כי יש לשים דגש מרכזי על תחום המחקר וההערכה.
היום הודיע פרופ' דוד וייסברוד על הצטרפותו לועדת המחקר של הרשות, הפועלת בראשותה של ד"ר אפרת שהם- מהמחלקה לקרימינולוגיה במכללת אשקלון ויו"ר האגודה הישראלית לקרימינולוגיה. פרופ' דוד וייסברוד זכה אך לאחרונה בפרס סטוקהולם לקרימינולוגיה, הפרס יוקרתי ביותר בעולם בתחום המחקר הקרימינולוגי, המקביל לפרס נובל, על תרומתו הייחודית לתחום הקרימינולוגיה באמצעות מחקר בנושא "ההעתקה המרחבית של שיטור והשפעתה על שיעורי הפשיעה באזורים ממוקדים".
לאחר חג הפסח תתכנס ועדת המחקר של הרשות לראשונה. ריכוז הועדה מתבצע ע"י גב' רותם אפודי, המתפקדת כיועצת שיקום אזורית ברשות.בין חברי ועדת המחקר של הרשות לשיקום האסיר ניתן למצוא את:
פרופ' מנחם אמיר, ראש התוכנית ללימודי קרימינולוגיה, המכללה למנהל, פרופ' גיורא רהב, ביה"ס לעבודה סוציאלית, אוניברסיטת ת"א, פרופ' אורי ינאי, ביה"ס לעבודה סוציאלית, האוניברסיטה העברית ירושלים, ד"ר רחל בר-המבורגר, המדענית הראשית, הרשות למלחמה בסמים, ד"ר אורי תימור, המחלקה לקרימינולוגיה, אוניברסיטת בר-אילן, ד"ר דרור ולק, ראש מחלקת מחקר, שב"ס, ד"ר באדי חסייסי- המכון לקרימינולוגיה, האוניברסיטה העברית ירושלים, ד"ר תומר עינת, המחלקה לקרימינולוגיה, אוניברסיטת בר-אילן, ד"ר עמלה עינת- המכללה האקדמית תל-חי.
ד"ר חיים איילון, מנכ"ל הרשות לשיקום האסיר, מברך את פרופ' וייסברוד על קבלת הפרס היוקרתי ועל הצטרפותו לוועדת המחקר של הרשות. ד"ר איילון מדגיש כי עבודתה המקצועית ומחקריה של ועדת המחקר עבור הרשות, יאפשרו לרשות להשתדרג אף יותר ולאמץ דרכי שיקום חדשות, אשר יסייעו רבות בהשגת מטרת העל שלה- שיקום אסירים באופן נכון ויעיל על מנת להחזירם לתפקוד חברתי נורמטיבי.
הרשות לשיקום האסיר הינה גוף ממשלתי טיפולי-שיקומי הכפוף למשרד הרווחה, שתפקידו שיקום אסירים משוחררים. מטרת העל של הרשות לשיקום האסיר היא הפחתת מועדות האסירים ושילובם חזרה בחברה הנורמטיבית.
הרשות נוסדה באפריל 1984 על פי חוק הרשות לשיקום האסיר (התשמ"ג 1983 ) אשר הגדיר את תפקידי הרשות, סמכויותיה, דרכי פעולתה וניהולה. הרשות הוקמה כדי לזרז את הטיפול בבעיות אסירים משוחררים על בסיס מדיניות כוללת המעוצבת על ידי הגורמים הקשורים לנושא האסירים.