מתוך חוברת המתכונים המצורפת לאריזת כרוב הניצנים החדש של חוות תקוע, מתכון מומלץ באדיבות ענת לבל
מרכיבים:
6 שוקי עוף או 3 כרעיים חצויות
1 בטטה, קלופה וחתוכה לקוביות בינוניות
350 גרם כרוב ניצנים טרי (מארז)
1/2 שבבי צ׳ילי מיובש (לא חובה)
למשרה:
¼ כוס דבש
¼ כוס רוטב סויה
¼ כוס שמן קנולה
3 שיני שום, כתושות
1 כף ג׳ינג׳ר, מגורר
אופן ההכנה:
· בקערה גדולה מערבבים את כל חומרי המשרה, מוסיפים את העוף, מערבבים היטב, מכסים בניילון נצמד ומניחים למשך הלילה במקרר (או למשך 3 שעות לפחות)
· מחממים תנור ל- 180 מעלות.
· מוסיפים את קוביות הבטטה וכרוב הניצנים לקערת העוף והמשרה ומערבבים עד שכל הירקות מצופים היטב.
· מסדרים את העוף והירקות בתבנית, יוצקים את שאריות הרוטב, מכסים ברדיד אלומיניום וצולים במשך 1/2 שעה.
· הופכים את השוקיים, מכסים וממשיכים לצלות כ- 1/2 שעה נוספת (מידי פעם מרטיבים את העוף והירקות ברוטב המצטבר בתחתית התבנית).
· מסירים את רדיד האלומיניום ואופים 10 דקות נוספות. מעבירים את התנור למצב גריל עליון וצולים כ- 5 דקות נוספות עד להזהבה.
· מוציאים מהתנור, זורים צ'ילי ומגישים.