שוקיים, כרוב ניצנים טרי ובטטה ברוטב סויה-דבש - מתכון מיוחד

כלים
שוקיים, כרוב ניצנים טרי ובטטה ברוטב סויה-דבש
שוקיים, כרוב ניצנים טרי ובטטה ברוטב סויה-דבש

מתוך חוברת המתכונים המצורפת לאריזת כרוב הניצנים החדש של חוות תקוע, מתכון מומלץ באדיבות ענת לבל

מרכיבים:

6 שוקי עוף או 3 כרעיים חצויות

1 בטטה, קלופה וחתוכה לקוביות בינוניות

350 גרם כרוב ניצנים טרי (מארז)

1/2 שבבי צ׳ילי מיובש (לא חובה)

למשרה:

¼ כוס דבש

¼ כוס רוטב סויה

¼ כוס שמן קנולה

3 שיני שום, כתושות

1 כף ג׳ינג׳ר, מגורר

אופן ההכנה:

· בקערה גדולה מערבבים את כל חומרי המשרה, מוסיפים את העוף, מערבבים היטב, מכסים בניילון נצמד ומניחים למשך הלילה במקרר (או למשך 3 שעות לפחות)

· מחממים תנור ל- 180 מעלות.

· מוסיפים את קוביות הבטטה וכרוב הניצנים לקערת העוף והמשרה ומערבבים עד שכל הירקות מצופים היטב.

· מסדרים את העוף והירקות בתבנית, יוצקים את שאריות הרוטב, מכסים ברדיד אלומיניום וצולים במשך 1/2 שעה.

· הופכים את השוקיים, מכסים וממשיכים לצלות כ- 1/2 שעה נוספת (מידי פעם מרטיבים את העוף והירקות ברוטב המצטבר בתחתית התבנית).

· מסירים את רדיד האלומיניום ואופים 10 דקות נוספות. מעבירים את התנור למצב גריל עליון וצולים כ- 5 דקות נוספות עד להזהבה.

· מוציאים מהתנור, זורים צ'ילי ומגישים.