כרוב ניצנים טרי בחמאת שום, פרמזן וצנוברים. צילום: אנטולי מיכאלו
מרכיבים:
350 גרם כרוב ניצנים טרי (מארז)
30 גרם חמאה
2 כפות שמן זית עדין
חופן צנוברים, קלויים
3 שיני שום, כתושות
גבינת פרמז'ן מגוררת (אפשר עם קולפן)
מלח, פלפל
אופן ההכנה:
· חולטים את כרוב הניצנים במים רותחים עם מלח כ- 5 דקות, עד שצבע הכרובונים הופך לירוק עז והם מתרככים קלות. מסננים היטב.
· במחבת עם שמן זית ממיסים חמאה, מוסיפים שיני שום כתושות ומטגנים קלות עד לריכוך קל של השום (זהירות שלא יישרף).
· מוסיפים את כרוב הניצנים ומקפיצים 3-4 דקות עד שהחמאה עוטפת את כל הכרובונים והם נצרבים קלות.
· מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, זורים את הצנוברים, מקפיצים דקה נוספת ומסירים מהאש.
· מגררים פרמזן ומגישים מיד.