חומרים (להכנת 15-24 יחידות)
חומרים לבצק:
120 גרם חמאה
50 גרם אבקת סוכר
ביצה1
גרידה מחצי לימון
1 כפית תמצית וניל
180 גרם קמח לבן בהיר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
50 גרם שקדים טחונים
המרכיבים להכנת מלית אגוזים:
100 גרם דבש
300 מ"ל חלב
100 גרם חמאה
200 גרם סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
300 גרם אגוזים קצוצים
300 גרם פירורי ביסקוויטים
הכנת המלית
שמים בסיר בינוני-גדול דבש, חלב, חמאה וסוכר ומביאים לרתיחה. מורידים מהאש ומוסיפים אגוזים ופירורי ביסקוויטים. מערבבים היטב ומקררים.
אופן ההכנה
1. מעבדים חמאה ואבקת סוכר במיקסר עם וו גיטרה.
2. מוסיפים ביצה, גרידת לימון ותמצית וניל.
3. מוסיפים את הקמח והשקדים הטחונים ומעבדים מעט עד לאיחוד הבצק. מניחים את הבצק למנוחה בצד כ- 30 דקות. מכינים את המלית.
4. מרדדים את הבצק למלבן בעזרת מערוך. קורצים עיגולים לגודל הרצוי בעזרת כוס או מקד לעוגיות, ממלאים במלית ועוטפים למשולש.
5. אופים 10-12 דקות בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות, עד שהשוליים מזהיבים.
6. ניתן לפזר אבקת סוכר לפני ההגשה