מכון שנקר לתיעוד וחקר העיצוב בישראל הוקם במטרה לשמר את ההיסטוריה ואת תרבות העיצוב בישראל, החל מראשית ההתיישבות הראשונה בשנת 1882 ועד ימינו. מאז הקמת המכון נחקרו, קוטלגו ותועדו עשרות אלפי עבודות עיצוב ואינספור אחרות נאספו לקראת מיונן ועיבודן.
עם כניסתו לתפקיד אמר סער כי "האתגר הראשון שעומד לפני הוא להפוך את המכון לשחקן פעיל ומשפיע - לא רק בשדה העיצוב המקומי, אלא גם בחברה הישראלית. אני רואה בקיומו של המכון עניין בעל חשיבות לאומית ובכוונתי ליזום אירועים כמו תערוכות, ימי עיון ושיתופי פעולה עם מוסדות מקבילים בארץ ובעולם, כדי לפתוח את שערי המכון לקהל המקצועי ולקהל הרחב".
"עצם קיומו של מוסד כמו מכון שנקר לתיעוד וחקר העיצוב בישראל הוא לא דבר ברור מאליו במציאות המקומית", אמר סער והוסיף כי "אני רוצה להודות לנשיאת שנקר, פרופ׳ יולי תמיר, ולדיקן הפקולטה לעיצוב ע"ש עזריאלי, פרופ׳ ירום ורדימון, על שבחרו בי לתפקיד ועל כך שהם תומכים בקיומו של המכון כחלק אינטגראלי מהפעילות החינוכית והאקדמית של המכללה".
יובל סער, מעצב גרפי בהכשרתו, מרבה לעסוק בהיבטים שונים של תרבות חזותית ודיגיטלית, על הקשרם התרבותי והחברתי. הוא ייסד ועורך את מגזין העיצוב הפופולארי "פורטפוליו", אוצר תערוכות עיצוב ואיור וכותב על התחום במגזין TimeOut תל-אביב, במגזין "את" ובמגזין "אטמוספירה". מרצה בתכנית לתואר שני בעיצוב תעשייתי ובתכנית לתואר שני במדיניות ותיאוריה של האמנויות באקדמיה לאמנות ועיצוב "בצלאל" ומוביל מגוון מפגשים ויוזמות בתחומי האיור והעיצוב.
בין השנים 2014-2008 שימש סער ככתב העיצוב של עיתון "הארץ", בעבר ערך את מגזין Designer של העיתון ואת מגזין העיצוב המקוון reDesign. בשנת 2014 יזם את שבוע האיור של תל אביב, שבשנתו השנייה הספיק לבסס את מעמדו כאירוע מוביל בתחום.