
המנקאי הוא סוג של "סופר־צמח" – עלה מים זעיר, כמעט מיקרוסקופי, שצף על פני בריכות ומכיל הרכב תזונתי מדהים: חלבון מלא (כולל כל חומצות האמינו החיוניות), ברזל, סיבים תזונתיים, נוגדי חמצון וויטמין B12 פעיל מהצומח. העובדה שהוא גם כמעט נטול טעם הופכת אותו לרכיב מושלם להוספה לשייקים ירוקים, מרקים, ואפילו ללחמים וממרחים.
אבל מעבר למספרים ולנתונים, המנקאי עושה בדיוק את מה שמעטים מצליחים לעשות – הוא פוגש אנשים איפה שהם נמצאים. מתאמנים שרוצים להעשיר את השייק, הורים שמחפשים דרך יצירתית להכניס ירוק לצלחת של הילדים, אנשים שמנהלים אורח חיים טבעוני, ואפילו כאלה שפשוט מחפשים לשדרג את שגרת הבריאות שלהם – כולם מוצאים בו פתרון נגיש, פשוט וחכם.
ברשתות החברתיות אפשר למצוא עשרות תמונות של שייקים ירוקים עמוקים בצבע, לחמים ירקרקים ומנות עם טוויסט בריא במיוחד. חלק מהמשתמשים קוראים לזה “הספירולינה החדשה”, אבל רבים טוענים שהמנקאי אפילו יותר ידידותי – גם מבחינת הטעם וגם מבחינת העיכול.
"אני מכין שייק כל בוקר, ופשוט שם כפית של מנקאי קפוא", מספר דניאל, בן 32 מהשרון. "זה לא משפיע על הטעם, אבל אני יודע שזה מוסיף לי בריאות לגוף. זה פשוט מרגיש טוב להתחיל איתו את היום."
המהפכה הירוקה הזו לא מגיעה ממעבדות או משווקים – אלא מהשטח. מהמקרר הביתי, מהשייק הראשון של הבוקר, מהשיתוף בקבוצת הוואטסאפ של החבר’ה מהאימון. זה אולי עלה קטן, אבל זה צמח עם נוכחות גדולה.
ואם לא נתקלתם בו עדיין – תנו לזה שבוע. המנקאי בדרך אליכם.