הקנאביס, אשר כיום מנופיע בפקודת הסמים המסוכנים האמריקאית כסם מסוכן ללא תועלת רפואית צפוי לעבור לרשימה של "הסמים" בעלי התועלת הרפואית, כך הודיעו היום המנהלת לאכיפת חוקי הסמים. המשמעות תאפשר לחוקרים רפואיים לחקור סגולות רפואיות הפוטנציאל שלו במלואו.
איגוד הבריאות האמריקאי אמר כי ביצוע מריחואנה חשיבה מחדש סביב ביצוע מחקרים קליניים ופיתוח של תרופות מבוססות הקנבינואידים.
בארצות הברית מעמד הקנאביס השתנה משמעותית בשנים האחרונות וסקר משנת 2015 מראה כי 58 אחוזים מהנשאלים מסכימים עם לגליזציה של מריחואנה פנאי. בנוסף, 23 מדינות הפכו את הקנאביס לחוקי במידה מסוימת. קולורדו, אורגון, וושינגטון, אלסקה מחוז קולומביה מאפשרות שימוש ופנאי.
פעמיים, בשנת 2001 ו -2006, ה- DEA דחתה סיווג מחדש הקנביס. ה־Drug Enforcement Administration (בראשי תיבות: DEA) היא הרשות האמריקנית לאכיפת חוקי הסמים. היחידה מסונפת למחלקת המשפטים, מרבה לשתף פעולה עם הבולשת הפדרלית (FBI) ועוסקת גם ברישוי סמים אסורים, למטרות רפואיות או מדעיות.
בישראל אגב, על אף שמחולקים על ידי משרד הבריאות 25,000 רשיונות לקנאביס רפואי נכון לעכשיו, עדיין הקנאביס מוכר בפקודת הסמים המסוכנים כסם מסוכן ללא תועלת רפואית וזאת לעומת ההרואין או המורפיום אשר מוכרים כסמים בעלי תועלת רפואית.