חברת "אחוה" מגישה מתכון מיוחד ומפנק של כדורי שמרים במילוי ממרח טחינה עם שוקולד וצימוקים ברום. כדורי השמרים מפנקים ונימוחים והשילוב בין הצימוקים לממרח יוצר טעם מעודן. מומלץ לאכול את הכדורים בעודם חמים. הממרח עשיר בערכים תזונתיים ויחד עם זאת בעל טעם עשיר ומיוחד האהוב גם על ילדים. נפלא לארוחת ביניים או כקינוח לצד שתייה חמה

כלים
חלת כדורי שמרים במילוי ממרח טחינה עם שוקולד "אחוה" (צילום וסטיילינג: יולה זובריצקי)
חלת כדורי שמרים במילוי ממרח טחינה עם שוקולד "אחוה" (צילום וסטיילינג: יולה זובריצקי)

מצרכים:

לכדורי השמרים:

4 כוסות קמח לבן מנופה

100 גרם חמאה מומסת

1 כף גדושה שמרים יבשים

1 כפית מלח

1 ביצה בגודל בינוני

1.5 כוס מים פושרים

1/2 מיכל ממרח טחינה עם שוקולד אחוה (200 גרם)

לצימוקים ברום:

50 גרם צימוקים שחורים קטנים

4 כפות רום או וודקה

לציפוי:

1 ביצה טרופה בגודל בינוני

חופן סוכריות/שבבי שוקולד לקישוט, שומשום או פרג

כלים:

תבנית בקוטר 26 ס"מ עגולה או אובאלית

אופן ההכנה:

הכנת הצימוקים: משרים בקערה קטנה צימוקים ורום למשך כחצי שעה ומערבבים מדי פעם.

מסננים את הנוזלים ומעבירים לקערה יחד עם מחצית מכמות ממרח הטחינה עם שוקולד. מערבבים ומניחים בצד.

הכנת הבצק: בקערה גדולה שמים את כל החומרים: קמח, שמרים, מלח, חמאה מומסת, ביצה וכוס מים אחת ומתחילים ללוש במיקסר (או ידנית), תוך הוספת מעט מים עד לקבלת בצק אחיד, רך ומעט שומני. מניחים את הבצק בקערה מקומחת ומכסים במגבת לתפיחה של חצי שעה במקום חמים.

כעבור חצי שעה לשים שוב את הבצק להוצאת אוויר ומניחים להתפחה נוספת של חצי שעה. מילוי הכדורים: לוקחים כדורי בצק, פותחים אותם בידיים לצורת עיגול וממלאים מתערובת הממרח והצימוקים בנדיבות.

סוגרים את הבצק בעדינות ומגלגלים בידיים ללחמנייה עגולה בגודל בינוני. מחממים תנור ל- 180 מעלות, מסדרים את הכדורים בתבנית משומנת כאשר כדורי השמרים צמודים אחד לשני ויוצרים צורה של "חלה".

מברישים בביצה טרופה, זורים סוכריות שוקולד ואופים כחצי שעה עד שהכדורים זהובים

המתכון הופק בשיתוף אתי בטיטו – מתכונאית ובלוגרית בתחום הקולינריה.