אורז עם פטריות שיטאקי ותערובת אגוזים. צילום: דן לב
רכיבים ל-6 מנות
רכיבים
1 כוס אורז 2 כפות שמן 1 בצל או 3 בצלצלי שאלוט קצוצים 1 סלסילת פטריות שי-טאקי חתוכות לרצועות דקות (בלי הרגל) ½ צרור פטרוזיליה ½ צרור עירית או 4-3 בצלים ירוקים, קצוצים דק 100 גרם אגוזים קלויים (שקדים, קשיו או בוטנים( 50 גרם צימוקים שחורים קטנים מלח פלפל שחור גרוס אגוז מוסקט
אופן ההכנה
מכינים את האורז לפי הוראות היצרן
מחממים שמן במחבת ומטגנים בצל במשך כשבע דקות, עד להזהבה.
מוסיפים את האגוזים הקלויים ואת פטריות השי-טאקי ומטגנים במשך חמש דקות נוספות.
מוסיפים את יתר החומרים, מתבלים, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך, ומסירים מן האש.
מאווררים את האורז בעזרת מזלג, מוסיפים כ-3/4 מתערובת התוספות, מערבבים, מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים מעל את יתר תערובת האגוזים ומגישים.