מצרכים (ל- 3-4 סועדים):
1 חבילת מיקס עלי בייבי שטופים
1/4 כוס שקדים לא קלויים
8-10 משמשים מיובשים
1/2 גבינת ריקוטה עיזים 5% (250 גר' בחבילה)
1 כוס תערובת צוקלומומו רפאל'ס
לרוטב תאילנדי
2 שיני שום מקולפות וכתושות
1 פלפל אדום חריף קטן קצוץ
2-3 כפות מיץ לימון או ליים
1 כף רוטב סויה
2 כפות סוכר חום
2 כפות שמן שומשום קלוי
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
אופן ההכנה:
הכנת הרוטב: טורפים את כל המרכיבים בקערה עד לקבלת מרקם אחיד.
מילוי המשמשים: חוצים כל משמש לרוחב, אך לא עד הסוף. בקערה קטנה, מערבבים את הגבינה עם 1/2 כוס מתערובת הצוקלומומו וקורט מלח. ממלאים כל משמש ומניחים בצד. כדאי למלא את המשמשים ממש לפני ההגשה.
הרכבת המנה: בקערת סלט מסדרים את העלים, השקדים ויתרת התערובת. מניחים מעל את המשמשים ומזלפים את הרוטב או מגישים בצלוחית קטנה בצד.