חברת "רפאל'ס" מגישה מתכון לסלט מרענן וקליל של עלים ומשמשים ממולאים בגבינה ותערובת "צוקלומומו" של רפאל'ס. את הסלט מגישים לצד רוטב תאילנדי מיוחד. תערובת הצוקלומומו טעימה ובריאה ומתאימה לשילוב בסלטים, ממולאים, מרקים ועוד. סלט נפלא להגשה בארוחת חג, כמנת ביניים וכמובן, באירוח משפחתי.

כלים
סלט עלים ומשמשים במילוי גבינת עיזים ותערובת צוקולומומו תוצרת "רפאל'ס" (צילום: יולה זובריצקי)
סלט עלים ומשמשים במילוי גבינת עיזים ותערובת צוקולומומו תוצרת "רפאל'ס" (צילום: יולה זובריצקי)

מצרכים (ל- 3-4 סועדים):

1 חבילת מיקס עלי בייבי שטופים

1/4 כוס שקדים לא קלויים

8-10 משמשים מיובשים

1/2 גבינת ריקוטה עיזים 5% (250 גר' בחבילה)

1 כוס תערובת צוקלומומו רפאל'ס

לרוטב תאילנדי

2 שיני שום מקולפות וכתושות

1 פלפל אדום חריף קטן קצוץ

2-3 כפות מיץ לימון או ליים

1 כף רוטב סויה

2 כפות סוכר חום

2 כפות שמן שומשום קלוי

1/2 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור

אופן ההכנה:

הכנת הרוטב: טורפים את כל המרכיבים בקערה עד לקבלת מרקם אחיד.

מילוי המשמשים: חוצים כל משמש לרוחב, אך לא עד הסוף. בקערה קטנה, מערבבים את הגבינה עם 1/2 כוס מתערובת הצוקלומומו וקורט מלח. ממלאים כל משמש ומניחים בצד. כדאי למלא את המשמשים ממש לפני ההגשה.

הרכבת המנה: בקערת סלט מסדרים את העלים, השקדים ויתרת התערובת. מניחים מעל את המשמשים ומזלפים את הרוטב או מגישים בצלוחית קטנה בצד.