דלורית ממולאת בפטריות מאי-טאקי ושי-טאקי ברוטב טחינה - מתכון מיוחד באדיבות חוות תקוע

כלים
דלורית אפויה במילוי פטריות ורוטב טחינה. צילום: אסף רונן.
דלורית אפויה במילוי פטריות ורוטב טחינה. צילום: אסף רונן.

מצרכים (6 מנות)חומרים:• 3 דלוריות נקיות וחצויות לאורכן• 4 כפות סילאן• 2 כפות שמן זית• 1 כפית זרעי כוסברה• 1 כפית זרעי כמון• מלח, פלפללאורז:• 2 כפות שמן זית• 3/4 כוס אורז מלא מושרה שטוף ומסונן• 1/2 1 כוסות מים רותחים• 2 שיני שום• 1שקית פטריות מאי- טאקי מיובשות• מלח, פלפל

• 1 שקית (200 גרם) ערמונים בואקום קצוצים או 2/3 כוס אגוזי מלך קצוצים• 2 כפות צימוקים קצוצים דק

• 1/2 כוס בצל ירוק קצוץ דק• 4 כפות כוסברה קצוצה דק• 1/4 כוס מיץ ליים או לימון• 4 כפות שמן זית• להגשה: טחינה גולמית

אופן ההכנה:

1. משרים את הפטריות המיובשות ע"פ ההוראות על האריזה, סוחטים וקוצצים. שומרים את מי ההשריה.

2. מחממים מעט שמן בסיר, מוסיפים שום, אורז, מלח, פלפל ופטריות ומערבבים. מודדים את כמות מי ההשריה של הפטריות, משלימים עם מים לסה"כ כוס וחצי נוזלים ומוסיפים לסיר. מביאים לרתיחה ומעבירים לאש קטנה ומבשלים כ- 30 דקות עד שהאורז רך, בסיר מכוסה. מצננים ומעבירים לקערה.

3. מורחים את חצאי הדלורית בסילאן, מטפטפים מעט שמן זית ובוזקים מלח, פלפל, כוסברה וכמון. אופים בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות כ- 40 דקות עד שהדלורית רכה.

4. מוסיפים לקערת האורז את יתר החומרים, מערבבים וממלאים את הדלורית. להגשה מזלפים על הדלוריות טחינה גולמית.