"קהל הצוותים החינוכיים והמורים בפרט הינו חלק חשוב מאוד בהשלמת הפאזל, בניסיון לצמצם תופעות והתנהגויות סיכוניות. בשל חשיבותו הפקנו בפעם השנייה את יום העיון שתכליתו להקנות כלים יישומיים למורים בהגיעם לעבודת החינוך בשטח", מסביר מנהל היחידה למניעת התנהגויות סיכון במחלקה לשירותים חברתיים במועצה האזורית זבולון, תום אלבו.
לדברי תום אלבו ,"השנה בחרנו להתמקד ביצירת שינוי מזווית הראייה של המורה. איך ניתן למרות המורכבות ליצור שינוי בקרבו של תלמיד או כיתה, איך מורה או כיתה משתנים בהתאם למאפייני הסיכון החדשים. מאפיינים כמו עלייה בסף הגרייה, ירידה בערכיות, אי קבלת סמכות, חוסר במעורבות הורית, שימוש בסמים ובאלכוהול כבר בגילים נמוכים ועוד.
פעילות ההסברה נפתחה בברכות של מזכיר המועצה האזורית זבולון, ארז ארד ומנהל מחלקת החינוך במועצה, מאיר יפה. בהמשך, אשרף קורטם, מנטור ידוע בחברה הערבית הרצה על האלמנטים הבסיסיים ביצירת שינוי בקרב תלמיד: 1. השראה. 2. יצירת משמעות. 3. חשיבה חיובית. 4. אמונה. 5. יצירתיות. 6. נחישות. 7. Be yourself – תאמין במי שאתה, אל תנסה להיות מי שאתה.
בסיום הציג, אשרף את סיפור חייו, על הילדות הבלתי אפשרית בשכונה קשה בחיפה ועד הופעתו מול קהל גדול בתאטרון הבימה. חלקו השני של היום, הוקדש להקניית פרקטיקות מקצועיות להתמודדות עם הסמכות המורית החדשה. פרופ' חיים עומר אשר כתב ספרים בנושא הסמכות ההורית החדשה ועוד, תיאר בפני המשתתפים את מחקריו ומסקנותיו מהשטח. פרופ' עומר התחיל ותיאר כי תפקיד המורה גדל והאמצעים קטנו, הוא סיפר על הממצא כי מורה אשר משתמש היום בסמכות אשר משמעותה הרמת קול ואיומי סרק, ברוב הפעמים סופו בכישלון. הסמכות החדשה מדברת על סמכות שלא מבוססת על מרחק וכן על נוכחות נחושה. היא באה לידי ביטוי על ידי כך שהמערכת וההורים שותפים.
יום זה הופק במסגרת פעילות משותפת של היחידה למניעת התנהגויות סיכון במחלקה לשירותים חברתיים, מחלקת החינוך, מנהלי ומנהלי בתי הספר במועצה האזורית זבולון, אגף מצילה במשרד לביטחון הפנים והרשות למלחמה בסמים ובאלכוהול.