בימים הקרים, וגם סתם בגלל שממש כייף לאכול את המרק הזה, ממליץ השף של פטרה - המסעדה הגיאורגית המובילה בישראל, להתענג במרק הבורש הרוסי המפורסם.

כלים
מרק בורש רוסי של פטרה
מרק בורש רוסי של פטרה

מרכיבים:

3 כפות שמן

2 בצלים קטנים-חתוכים לרבעים

1 ק"ג בשר בקר (כתף, שייטל)-חתוך לקוביות בגודל של 2 ס"מ

3 עצמות מח-שטופות ונקיות

2 עלי דפנה

4 סלקים-חתוכים למקלות עבים

4 גזרים-חתוכים למקלות עבים

2 תפוחי אדמה בינוניים-חתוכים לקוביות בגודל של 2 ס"מ

רבע כרוב לבן-פרוס דק למקלות

2 כפות רסק עגבניות

מלח ופלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה:

מטגנים את הבצלים בסיר גדול עם 3 כפות שמן עד להזהבה. מוסיפים את הבשר, עצמות המח, עלי הדפנה ושני ליטר מים ומביאים לרתיחה. מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה וחצי. מסירים מדי פעם את הקצף מעל פני המרק. מוסיפים לסיר את סלקים וגזרים החתוכים ומבשלים כשהסיר מכוסה עוד כ-30 דקות על להבה בינונית עד לריכוך של הסלקים. מוסיפים את תפוחי האדמה, הכרוב ורסק העגבניות ומבשלים כ-20 דקות נוספות, על סף רתיחה בכיסוי חלקי. מתבלים במלח ופלפל שחור ומגישים בקעריות אישיות, לצד לחם גרוזיני חם.