בביקורת שנערכה בעמותה המפעילה מכון כושר בירושלים גילו המבקרים שהעמותה העבירה סכום של כ- 60,000 ₪ , לחברה שבבעלות מנהל העמותה. בנוסף הועברו 17,000 ₪ לחשבונו האישי של מנהל העמותה. מנהל העמותה הסביר "החברה שבבעלותי נותנת שירותים לעמותה. לגבי ה- 17,000 ₪ שעברו לחשבוני יש לי כרטיס אשראי פרטי שעמו אני משלם את כל הוצאות העמותה והעמותה מחזירה לי את הכסף, כך הסבירו לי שנוהגים". בביקורת שנערכה במשרד רואי חשבון בירושלים נמצא כי הכנסות של כ- 15,000 ₪ שנתקבלו בכרטיסי אשראי לא נרשמו בספרי העסק. רואה החשבון הסביר "הפקידה שמוציאה את הקבלות לא הייתה בעבודה".
בעסק לזגגות ומסגרות במבשרת ציון אליו הגיעו המבקרים נמצאה מחברת הזמנות, בה נרשמו עבודות שהתקבלו מלקוחות שונים ששילמו עבור העבודות. מהנתונים עולה כי לא נרשמו 2,000 ₪ בספרים. הזגג טען "אני לא יודע אם יבואו לקחת את ההזמנה ואם ישלמו לי". בביקורת במשרד עורך דין בירושלים נמצא צ'ק בסך 2,000 ₪ שלא נרשם ולא הוצאה בגינו קבלה או חשבונית. עורך הדין הסביר "אנחנו רושמים בזמן הפירעון".
המבצע נערך כחלק מפעילות נרחבת של רשות המסים כנגד מעלימי מס והון שחור ובמסגרת הנחיית מנהל הרשות, משה אשר, למשרדים האזוריים להגביר את פעילות האכיפה ולשפר את כושר ההרתעה, בין היתר ע"י עריכת מבצעי שטח שמטרתם להביא לדיווחי וגביית מס אמת ולהגביר את השוויון בנטל בקרב האזרחים.