הילה יבניאלי-בוכריס, מומחית האפייה של "הטחנות הגדולות של א"י" מציעה מתכונים נהדרים של אוזני המן מ"קמח כוסמין מלא 100% ללא צורך בניפוי":

כלים
אוזני המן מקמח כוסמין מלא 100% במילוי קרם אגוזים. צילום - מנחם גרייבסקי
אוזני המן מקמח כוסמין מלא 100% במילוי קרם אגוזים. צילום - מנחם גרייבסקי

כ-30-20 אוזני המן, תנור מחומם ל-170 מעלות, 15-10 דקות

חומרים‬

300 גרם קמח כוסמין מלא 100%, מהסדרה הבריאה מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

10 גרם אבקת אפייה

100 גרם אבקת סוכר

200 גרם חמאה קרה מאוד, חתוכה לקוביות

2 חלמונים

1 כפית תמצית וניל איכותית

30 מ"ל שמנת מתוקה

מלית קרם אגוזים

200 גרם חמאה רכה

100 גרם סוכר (1/2 כוס)

100 גרם בוטנים קצוצים

100 גרם אגוזי מלך קצוצים

2 ביצים

2 כפות קורנפלור

תמצית שקדים

אופן ההכנה‬‬‬‬

מערבבים קמח, אבקת אפייה ואבקת סוכר במעבד מזון.

מוסיפים את החמאה הקרה, וממשיכים לערבב עד לקבלת תערובת פירורית.

מוסיפים את החלמונים, תמצית הוָוניל והשמנת ומעבדים עד לקבלת בצק שנפרד מדפנות המעבד (לא יותר מדי כדי לא לחמם את החמאה יתר על המידה)

מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות, מעבדים מעט לאיחוד.

עוטפים בנייר אפייה ומקררים כשעה (אפשר להשאיר במקרר כל הלילה. אפשר גם להקפיא למשך 3 חודשים).

מערבבים את כל חומרי המלית במעבד מזון.

מניחים למנוחה במקרר לפחות שעה ועד לילה.

מרדדים את הבצק על משטח מקומח, קורצים עיגולים בגודל הרצוי.

מניחים כפית של מלית על כל עיגול ומעצבים כאוזן המן.

שימו לב שהמלית מתנפחת ומתרחבת באפייה ומתנו את הכמות.

מקפיאים לפחות ל-30 דקות לפני האפייה.אופים 14-10 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות.