כבר ניסינו אין ספור מתכונים המשלבים כרובית כיון שהיא ידועה כירק בריא ומשביע ,בדרך כלל אנו מבשלים את הכרובית במים, אך במידה וצולים אותה, המרקם והטעם משביחים והלביבות שמכינים ממנה הופכות למעדן מלכים.
ניתן להחליף את הגבינות בגבינות קשות אחרות לפי הטעם האישי.
את כל המוצרים ניתן להשיג בסנפי רשת טיב טעם
מתכון לביבות כרובית וגבינות
מרכיבים: (30 לביבות):
1 כרובית מפורקת לפרחים
מעט שמן זית של Cirio
מלח ופלפל שחור גרוס
2 ביצים
2 כפות פירורי לחם
100 גרם גבינת אולד אמסטרדם מגוררת
100 גרם גבינת גורגונזולה/בלו סטילטון של Ford Farm מפוררת
מרכיבים להגשה:
1 גביע שמנת חמוצה/יוגורט
2 כפות מטבל פלפלים צלויים של Polly
אופן הכנה:
מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
מסדרים פרחי כרובית בתבנית, מזלפים שמן זית ומתבלים במלח ופלפל.
אופים 30 דקות להזהבה ומצננים.
מועכים את הכרובית במזלג ומערבבים עם ביצים, פירורי לחם וגבינות. מעצבים לביבות בקוטר 5 ס"מ.
מחממים מעט שמן במחבת עם ציפוי מונע הידבקות ומטגנים את הלביבות במחזורים כ-3 דקות מכל צד להזהבה. מוציאים לנייר סופג ומצננים מעט.
מערבבים יוגורט עם מטבל פלפלים ומגישים לצד הלביבות.
בתאבון...