כנפיים בצ'ילי ודבש יכולות להיות מנה בארוחה וגם נשנוש מול הטלוויזיה. עד שתחליטו איך לאכול אותן, אנחנו נדאג לכם למתכון שילמד אתכם איך להכין אותן. המתכון שלפניכם באדיבות מסעדת קנקון השוכנת בתוך מתחם הקוליאנרי באשדוד.

כלים
כנפים ברוטב צ'ילי ודבש
כנפים ברוטב צ'ילי ודבש

המצרכים:

1 ק"ג כנפי עוף.

7 כפות דבש.

1/2 כוס רוטב צ'ילי מתוק (אפשר מתוק-חריף למי שאוהב).

4-5 שיני שום.

1/3 כוס שמן זית.

מלח.

פלפל שחור גרוס.

אופן ההכנה:

1. לתוך קערה יוצקים דבש, צ'ילי מתוק, ושמן הזית. כותשים את שיני השום יחד עם מלח ופלפל. מערבבים את כל החומרים עד לקבלת תערובת.

2. משרים את הכנפים בתוך התערובת למשך שעה עד שעתים עד למנת להחדיר את כל הטעמים לתוך בשר הכנפים.

3. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.בתוך תבנית מסדרים את הכנפים ויוצקים את התערובת מעל. מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור חם ואופים במשך 30 דקות.

4. מסירים את נייר הכסף ומעבירים את התנור מצב גריל ואופים במשך 10 דק' נוספות או עד לקבל צבע זהוב.

5. מגישים לצד מתבל או פשוט מנשנשים.