עוגיות טחינה - אותי לימדו שבשביל כבוד צריך לעבוד
כל הילדות אמרו לי ש"בשביל כבוד צריך לעבוד?" אז עבדתי!
דילגתי על קינוחים, על מנות ראשונות וגם על מנות עיקריות רבות במהלך חיי רק כי היה מצוין במתכון שזמן ההכנה הוא שעה בלבד או כי ראיתי שדרושים רק כמה מוצרים שיש כמעט בכל בית. ככל המתכון היה ארוך יותר, מורכב יותר ומסובך יותר – כך הוא משך אותי. מיותר לציין כמה שעות בזבזתי במטבח, כמה ריצות לסופרמרקטים, לשווקי איכרים ולחנויות מכולת יש ברקורד שלי. אין חנות של ציוד למטבח שאני לא מכירה באזור המרכז, השרון והשפלה. אין חנות, שוק, דוכן או רשת של מזון או חומרי גלם שלא ביקרתי בה, ואם אתם לא מאמינים פשוט תשאלו עליי. כולם מכירים אותי (תגידו ששימרית שלחה אתכם).
ואז, באחת התיאוריה שלי קרסה
אבל כל זה התהפך בבת אחת. עת ביקרתי עם בעלי אצל זוג חברים שלא ראינו אותם זמן רב, כי הם היו בשליחות בחו"ל. השלמנו פערים, דיברנו וצחקנו, העלנו זיכרונות ולנשנוש - הם הגישו עוגיות טחינה זהובות וטריות. מבלי ששמתי לב בכלל, טעמתי עוגיית טחינה אחת, ואחר כך עוד אחת ועוד אחת עד שניקיתי לגמרי את הצלחת (איזה בושות!!). הייתי בטוחה שהם טרחו על עוגיות הטחינה הטעימות האלו לפחות ארבע-חמש שעות. אולם כאשר ביקשתי את המתכון, רגע לפני שהלכנו הביתה, הסתבר לי שמדובר במתכון קליל, מהיר ופשוט במיוחד. הייתי המומה, כמובן. כל מה שהאמנתי בו במשך זמן רב כל כך פשוט קרס.
התקדמות אינה אפשרית ללא שינוי, ג'ורג ברנרד שו
זה היה היום שבו הבנתי שאני חייבת לשנות את הגישה שלי, ומהר. אז אחרי שאספתי את עצמי ניגשתי למטבח, איתרתי את כל החומרים הדרושים לעוגיות הטחינה הנהדרות האלו כי אלו באמת מהחומרי גלם האלו שיש לכל אחד בבית, ופשוט התחלתי להכין אותן. הן יצאו טעימות כבר בניסיון הראשון ונטרפו בתוך פחות מיממה על ידי כל בני המשפחה.
מאז אותו יום שיניתי את דרכיי. אני כבר לא פוסחת על מתכונים קלים ופשוטים ולא מתייחסת למשך זמן ההכנה של מתכונים. המבחן היחידי שמתכון עובר אצלי זה מבחן הטעם ותו לא.
אז הנה המתכון שפתח לי את העיניים, שינה את הגישה שלי לחיים בכלל והשאיר לי הרבה זמן לעצמי...מומלץ בחום.
מתכון עוגיות טחינה בשילוב שקדים
המתכון הזה נפלא לא רק בגלל קלות ההכנה שלו, כי אם גם מאחר וטעמן הנהדר של עוגיות טחינה אלו יחקק בזכרונכם לעד.
*מתכון לכ-30 עוגיות טחינה
הרכיבים הדרושים:
1 ביצה בגודל L (גדולה)
חצי כוס סוכר – לבן
כוס טחינה גולמית
כפית אבקת אפייה
כפית תמצית וניל
כ-30 שקדים שלמים
חצי כוס קמח מלא
לעיטור:
אבקת סוכר
ההכנה:
חממו מראש את התנור לכ-170 מעלות.
בקערה שימו את הביצה, תמצית הוניל, הסוכר, הטחינה, הקמח ואבקת האפייה וערבבו עד שמתקבל בצק אחיד וחלק אך מעט דביק.
גלגלו את הבצק לגלילים וקרצו ממנו עיגולים קטנים.
רפדו תבנית בנייר אפייה.
הניחו את עיגולי הבצק על גבי נייר האפייה והקפידו לשמור על מרווח בין כל עוגייה ועוגייה כך שיהיה מקום לעוגיות לתפוח מעט.
במרכזה של כל עוגייה תחבו שקד בשלמותו.
אפו את העוגיות בתנור המחומם למשך כ-12 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות, שוליהן יציבות ומרכזן – רך.
הוציאו את העוגיות מן התנור. תנו להן להתקרר עד לטמפרטורת החדר.
עטרו את העוגיות באבקת סוכר.
הגישו.
בתאבון.