לימודים אקדמאיים בישראל מאפשרים לבעלי השכלה תיכונית להרחיב השכלתם ולקבל תואר אקדמאי איתו יוכלו בעתיד לזכות בעבודות איכותיות, להמשיך בעולם האקדמי לתארים מתקדמים, וכן להתמקצע בתחומים מגוונים.

ייעוץ ללימודים אקדמאיים

המעוניינים להתחיל במסלול לימודים אקדמאיים, צריכים לעיתים לעבור מסכת ארוכה הכוללת מסלול קבלה וכן הגשת מועמדות למוסדות לימוד שונים, כדי להגדיל את סיכויים להתקבל לאחד מהמוסדות. טווח המקצועות הרחב של הלימודים ומספר המחלקות הרב אשר פועלות במוסדות האקדמאיים מאפשר לכל אחד כמעט למצוא תחום המתאים לו או המועדף עליו, זאת בהתאם לנתוניו האישיים. ייעוץ ללימודים אקדמאיים יכול לסייד למועמדים הטריים להתעדכן בקלות בתחומי לימוד שונים, ולבצע השוואה בין מוסדות האקדמיים, באמצעות כניסה לאתרי הבית שלהם ברשת.

מבחר תחומים רחב

ייעוץ ללימודים אקדמאיים בישראל מציע בימינו מבחר רחב למדי של תחומי לימוד, שעשוי להעשיר כל סטודנט, לקנות לו ידע, ולבנות את הבסיס לקריירה עתידית שייבחר. תחילה, ראי לדעת כי האקדמיה מהווה מוסד שנועד להפיץ ידע, אך בחלוף השנים, הפכו הלימודים האקדמאיים מלימודים מעשירים, לכרטיס כניסה של ממש לשוק העבודה, וכתנאי הכרחי כמעט להשגת משרות איכות. כיצד, אם כך, בוחרים תחום לימוד? ייעוץ ללימוד אקדמיים מתפקידו לסייע בכך, שהרי מתלבטים בשאלה זו מעומדים רבים מספור, השוקלים להתחיל לימודים גבוהים.

מסלול לימודים אקדמאיים

גם באקדמיה, כמו בעולם הגדול, קיימים תחומים ברמת ביקוש משתנה – מבוקשים פחות ומבוקשים יותר, וחלק גדול מהפרמטרים המשפיעים על הביקוש בתחום לימוד מסוים, תלויים בנושא השכר הצפוי בעתיד עבור בוגר טרי, אשר נכנס למעגל העבודה. תחום הכלכלה, מנהל עסקים ומחשבים, מאפשרים לבוגריהם השתלבות מהירה בעולם ההיי-טק, ונחשבים מקצועות מבוקשים יחסית, ויותר, בכל אופן, ממקצועות ההוראה.

סיוע בקבלת מידע מהימן

ייעוץ ללימודים אקדמאיים יסייע למבקשים בכמה תחומים, גם בהתבסס על מוסדות לימוד, שהרי לימודים אקדמיים בארץ מתחלקים למוסדות לימוד שונים, כאשר החלוקה העיקרית היא לימוד באוניברסיטאות ולימוד במכללות. משך שנים רבות ניטש הוויכוח בנוגע להיכן עדיף ללמוד, במכללה או באוניברסיטה, שאלה עליה אין מענה חד משמעי, מפני שרמות המכללות כיום משתווה לרמת לימוד אוניברסיטאית. פקולטות מסוימות הצליחו לרכוש לעצמן מוניטין מרשים, ונחשבות למבוקשות למדי. בכל זאת, כדי לקבל את ההחלטה הטובה ביותר עבור מועמד, כדאי לו להסתייע בגורמי ייעוץ ללימודים אקדמאיים, אותם יוכל למצוא, למשל, בימים פתוחים במתקיימים בכל אוניברסיטה או מכללה, תוך קבלת ייעוץ לימודי עבור כל תחום בו הוא מתעניין.

הרשמה למספר מוסדות במקביל

מועמדים הנמצאים בהליך רישום ללימודים אקדמאיים, יכולים להירשם למספר מוסדות לימוד במקביל, כדי להגדיל את סיכויי קבלתם ללימודים בשנה הקרובה. הקריטריונים הקיימים לקבלה משתנים כמובן ממוסד אחד לחברו, וכמובן שכדאי לזכור, שבמכללות ישנו הבדל רב בגובה שכר הלימוד, כיוון שחלקן אינן מסובסדות, כמו האוניברסיטאות; לכן, מומלץ לברר את תנאי הקבלה הספציפיים עבור על מוסד לימודים אקדמאיים בארץ.

תוכנית מהפכנית לתואר שני בתעו"נ יוצאת לדרך בשנקר: תוכנית הלימודים הותאמה לצרכי השוק ע"י צוות מנהלים מהבכירים במשק, הקבלה תתאפשר גם לבעלי תואר ראשון במקצועות העיצוב ומדעי הרוח. לראשונה בעולם האקדמי בישראל, המטרה תהיה להכשיר מנהלים בכירים לעסקים קטנים ובינוניים - ולא לתאגידים הגדולים

קרא עוד...

בני נוער מצפת לומדים מדעים במכללה האקדמית צפת, במסגרת מיזם העשרה ומצוינות מדעית באשכול גליל מזרחי. המכללה עתידה להרחיב את פעילויות המיזם וחשיפתו לקהל רחב יותר, כדי לאפשר נגישות להשכלה גבוהה וליצור תכניות ייחודיות בתחום מדעי הבריאות, שאליהן יגיעו תלמידים מכלל יישובי הגליל.

קרא עוד...

 מחלקה חדשה ללימודי תואר ראשון (B.Sc) בקדם רפואה (Pre - Med), צפויה להיפתח באוניברסיטת אריאל בשומרון כבר בסמסטר ב' של שנת הלימודים הנוכחית (תשע"ד). מטרת תכנית הלימודים בתואר הינה הכשרה אקדמית של מגוון המקצועות הנלמדים והנדרשים בשלב הלימודים הראשון (הפרה קליני) בלימודי רפואה, כך שתענה על מלוא הצרכים של סטודנטים המעוניינים להמשיך לשלב הלימודים הקלינייים לקראת תואר M.D ברפואה בארץ או בחו"ל, במסגרת תוכניות ארבע שנתיות ללימודי רפואה.

כבר בשנת 2002, הצביעו התחזיות על כך כי במהלך העשור הנוכחי צפוי מחסור הולך וגדל של רופאים בארץ, מחסור שימשיך לגדול בעשורים הבאים; כחלק מהאמצעים המומלצים לפיתרון המחסור ברופאים, הוצע לבחון הקדמה של פתיחת תוכניות לימודים שיעניקו את ההכשרה האקדמית לשלב הראשון של לימודי הרפואה (3 השנים הפרה- קליניות) וזאת על מנת להגדיל את היצע המועמדים ללימודי הרפואה לשלב הלימודים הקליני לקראת תואר דוקטור ברפואה (M.D).

באוניברסיטת אריאל בשומרון הוחלט לקחת חלק בפיתרון הבעיה, ועל כן כבר בשנת הלימודים הנוכחית (תשע"ד), צפויה להיפתח מחלקה לתואר ראשון (B.Sc) בלימודי קדם רפואה באישור המל"ג. על פי האישור שהתקבל, סטודנטים יוכלו ללמוד לתואר ראשון בקדם רפואה (Pre-Med), ולאחר מכן להמשיך ללימודי רפואה (M.D) בתכנית 4 שנתית באוניברסיטאות תל אביב ובר אילן או בחו"ל – כל זאת כמובן על בסיס ציוניהם ומעבר בחינת G.R.E. המחלקה החדשה תפעל תחת בית הספר למדעי הבריאות שפועל באוניברסיטה.

המחלקה החדשה נועדה מחד לתת לסטודנט את הכלים הבסיסיים לצורך המשך הלימודים הקליניים והעיסוק במקצועות הרפואה והבריאות במאה ה-21,  ומאידך לחשוף את הסטודנט למגוון נושאים שיאפשרו לו, אם ירצה בכך, להמשיך בלימודי תואר שני ושלישי, בתחומי מחקר רפואי ו/או בפיתוח טכנולוגי בנושאי רפואה/בריאות.                                       חשוב לציין, כי תכנית הלימודים כוללת בין היתר את שבעת קורסי הליבה בהיקף ובהרכב הנדרשים, לצורך המשך לימודי רפואה בתוכנית הארבע שנתית לרפואה באוניברסיטת תל אביב ובר-אילן וכמו גם נושאי לימוד שונים מגוונים, אשר יכשירו את הסטודנטים להתמודדות עם מבחן ה- G.R.E.

במהלך 15 השנים האחרונות פותחו באוניברסיטת אריאל מסלולי הוראה ומחקר בתחומים המשיקים לנושאי הלימוד הכלולים במסגרת מדעי היסוד הרפואיים. במקביל לתוכניות הלימוד בפקולטות למדעי הטבע, להנדסה ולמדעי הבריאות, מתקיימות פעילויות הוראה ומחקר, בשורה של מחלקות בתחום מדעי החברה, המשיקות לנושאי הלימוד במדעי היסוד הרפואיים; מדעי ההתנהגות-פסיכולוגיה - לימודי תואר ראשון ושני, כולל מגמה בפסיכולוגיה שיקומית לתואר שני. וכן עבודה סוציאלית; לימודי תואר ראשון ושני.

כמו כן, באוניברסיטה מופעלות כיום כל מעבדות ההוראה הדרושות לצורך תוכנית הלימודים במדעי קדם הרפואה. המעבדות מצוידות במיטב ציוד ההוראה העדכני ותעמודנה לרשות הלימודים הקדם רפואיים .(Pre Med) מעבדות המחקר כוללות "ציוד בסיסי כבד" לצרכי מחקר בתחומי הרפואה ומדעי החיים. בין השאר, ציוד המשמש למחקר גנטי, בית חיות, ,N.M.R מיקרוסקופים אלקטרוני וקונפוקלי, מעבדה מתקדמת בכימיה פיזיקאלית, מעבדה למדידה ולהגנה מקרינה ועוד. כמו כן, נבנית בימים אלו מעבדה לסימולציה הכוללת בובות ממוחשבות (המגיבות לטיפול) וסימולטורים מתקדמים (משולבי מציאות מדומה). הקמת המעבדה בשת"פ ובהדרכת מרכז מ.ס.ר.

פרופ' יאיר שפירא, דיקן בית הספר למדעי הבריאות באוניברסיטת אריאל מוסיף כי: "תוכנית זו היא השער לצעירים הרוצים לקשור גורלם עם העולם המופלא של הרפואה, הן הקלינית והן המחקרית.

עדכונים אחרונים

ספט 29, 2024

שילוב בין יזמות לטכנולוגיה: הכשרה אקדמית שיכולה לעזור לכם להקים סטארט אפ

העולם המודרני רווי חדשנות טכנולוגית, וסטארט-אפים טכנולוגיים ממשיכים להוביל את השינוי…
ספט 26, 2024

הצעד הראשון לקראת תואר באמנות: חושפים את התוכנית ללימודים בבית ברל

תואר ראשון באמנות: הדלת לעולם של יצירה עולם האמנות הוא עולם של אינסוף אפשרויות. תואר…
אוג 22, 2024

ניהול סטארט-אפ נכון: טיפים שכל יזם מתחיל צריך להכיר

הקמת סטארט-אפ היא תהליך מאתגר ומרגש המצריך ידע, יצירתיות ויכולת ניהול גבוהה. הצלחת…
יול 31, 2024

קשיים ואתגרים באקדמיה: הסוד טמון בתכנון ואסטרטגיה

לימודים אקדמיים הם תקופה מאתגרת ומלאת לחץ עבור סטודנטים רבים. ההתמודדות עם הקשיים…
ינו 29, 2024

מקצועות מבוקשים ומתגמלים לשנת 2024

גם על רקע המלחמה, שוק העבודה ממשיך להתפתח ויוצר הזדמנויות חדשות במגזרים שונים. בתקופת…
אוק 24, 2023

התפקיד המכריע של ההכנה בתהליך החטיבה: הדרכת תלמידי כיתות ו' מחוננים

להכנה לחלוקה יש תפקיד מכריע בהדרכת תלמידי כיתות ו' המחוננים. תהליך זה חיוני כדי להבטיח…