אחד המנהגים המאפיינים ביותר את חג שבועות הוא אכילת מוצרי חלב וביכורים. דפנה זיו בוסאני, דיאטנית קלינית ביחידה לתזונה ודיאטה במרכז שניידר לרפואת ילדים מקבוצת הכללית, ממליצה כיצד ליהנות ממאכלי חג השבועות, אך גם לעבור את החג ללא תוספת במשקל:
לקראת ראש השנה, מומחי מרכז שניידר לרפואת ילדים מקבוצת הכללית מייעצים כיצד להיערך בנושא תזונה. דפנה זיו בוסאני, דיאטנית ביחידה לתזונה ולדיאטה במרכז שניידר, מסבירה על סגולותיהם התזונתיות של מאכלי ראש השנה