מנכ"ל המרכז הרפואי בני ציון ד"ר אמנון רופא ומנהלי היחידה לאונקולוגיה, המכון ההמטולוגי והגנטי בבני ציון (צילום :  מורן עתיר).

לרגל יום המודעות הבינלאומי לסרטן שצוין ב-4.2.19, התקיימה  במרכז הרפואי בני ציון  פעילות מיוחדת לעובדים ולמטופלים במסגרת שיתוף פעולה עם עמותת עזר מציון ומעצב השיער איציק כרסנטי  שבו הוצבו ברחבת הכניסה לבית החולים: עמדה לתרומת שיער ועמדת הצטרפות למאגר הלאומי לתורמי מח עצם של עמותת עזר מציון. לצד עמדות אלו הוצבו עמדות הסברה של עמותות למען חולי סרטן ובהן: עמותת אחת מתשע, העמותה הישראלית לסרטן ריאה, עמותת חליל האור ועמותת אמ"ן שנציגיהן סקרו בפני הבאים על פעילותן. מנכ"ל המרכז הרפואי בני ציון ד"ר אמנון רופא, אמר, "מאז שפתחנו את אשפוז היום האונקולוגי אנחנו כמעט מתקשים לעמוד בדרישה"

עשרות אנשים הגיעו לעמדה של עזר מציון והצטרפו למאגר הלאומי לתורמי מח עצם. הפתעה מיוחדת נרשמה כשלעמדה הגיעה הדוגמנית והמנחה אילנית לוי-שדה הצטרפה למאגר של עזר מציון ועודדה את העוברים ושבים להצטרף. לעמדה סמוכה, הגיעו אליה כהן בת ה-6, ואימה אתי. בכדי לתרום שיער לילדות ולנשים חולות סרטן.

במקביל, נערכה פעילות מיוחדת למטופלי היחידה האונקולוגית בביה"ח בראשותו של ד"ר עבד אגבריה ולמטופלי המכון ההמטולוגי בביה"ח בראשותה של פרופ' משנה תמר תדמור. המטופלים האזינו להרצאות שונות בתחום.

מנכ"ל המרכז הרפואי בני ציון ד"ר אמנון רופא פתח את האירוע ואמר, "ילדה בת 6 בת של אחת העובדות תרמה מהשיער שלה. - מדהימה ! זו החלטה אסטרטגית לקיים אירועים בבית החולים על מנת לטפח ולהגדיל את הנגישות לשירותים שלנו והפעילות לרגל יום הסרטן היא דוגמא לכך.  מאז שפתחנו את אשפוז היום האונקולוגי אנחנו כמעט מתקשים לעמוד בדרישה. ברפואה הציבורית, במחלות אונקולוגיות, הציבור יכול להחליט באיזה ביה"ח הוא מעוניין לעבור את הטיפולים ללא תלות בקופת חולים והמטופלים מצביעים ברגליים  ומגיעים אלינו. אנחנו משתדלים לתת את הטיפול הטוב ביותר."

מנהל היחידה האונקולוגית במרכז הרפוי בני ציון ד"ר עבד אגבריה, סקר  בפני המשתתפים את סוגי הסרטן הנפוצים כיום והציג טיפולים חדשים ופורצי דרך בתחום. "איזה הגיון יש לסרטן להרוג את הגוף שלו ? ברגע שנדע את התשובה שזו תשובה פילוסופית כנראה, אז נגיע לטיפול הולם לכל מחלות הסרטן אבל אנחנו עדיין לא שם".

ד"ר אגבריה ציין בדבריו, "בישראל חיים  כיום כמעט 100,000 אנשים שחיים עם מחלת הסרטן,

סרטן מחולק להמון מחלות בהתאם למוטציות שאנו מוצאים. בעזרת הטיפולים הביולוגים התקדמנו התחלנו לגלות יותר ויותר מוטציות. לא תמיד אם אתה מגלה מוטציה אפשר להתאים לה תרופה.".

מנהלת המכון ההמטולוגי בביה"ח פרופ' משנה תמר תדמור, הציגה את תהליך כניסת תרופה לסל וזאת בעקבות תפקידה בשנתיים האחרונות כמרכזת ההגשות בתחום ההמטולוגיה.  לדבריה, "התהליך מנוהל באופן אחראי ומקצועי- לאחר שכל תרופה נבחנה על ידי מיטב המומחים בתחום.  השיקול הראשון הוא הקליני ולאחריו נבדק השיקול התקציבי ומספרי החולים שיזדקקו לתרופה. יחד עם זאת, כל שנה התהליך נעשה קשה יותר עקב עליה במחירי התרופות הביולוגיות- והמגבלה תקציבית שהעוסקים בתחום צריכים להתמודד איתה"

מנהלת מרפאת השד במרכז הרפואי בני ציון ד"ר אסיה ברודסקי, אמרה,  "שימו לב כמה אנשים מטפלים באישה עם סרטן שד: רופא משפחה, כירורג, אונקולוג, כירורג, פלסטיקאי, אחות מתאמת שד, פתולוג, רדיולוג, רפואה גרעינית, גניקולוג במיוחד בנשים צעירות לשימור הפריון, צוות פרא רפואי ורפואה משלימה, כאשר כל אלו מתאחדים כדי לתת טיפול טוב יותר לנשים עם סרטן השד והמסר החשוב - הוא גישה רב מקצועית וכן, אנחנו יודעים לטפל בזה!".

אחות אחראית מהיחידה לאונקולוגיה טטאינה אמרומין ואחות פילאטיבית יוליה אסטרין הציגו הרצאות בנושאים של "טיפול תומך בכל שלב".  בסיום ההרצאות נהנו המטופלים מפעילות טאי צ'י בהנחיית צח נחומי ומדמיון מודרך קצר בהנחיית ד"ר צחי ארנון מהמערך של הרפואה המשלימה בראשותו של מנהל מחלקת פנימית ב' בביה"ח פרופ' אלעד שיף.

היום, נחתם במפגש מיוחד מסוגו, שבו התכנסו לראשונה יחד ראשי עמותות חולים על מנת לדון בשיתופי פעולה למען חולי סרטן וזכויותיהם. על המשתתפים נמנו: ד"ר עבד אגברייה, פרופ' משנה תמר תדמור מייסד עמותת חליל האור וCML,  גיורא שרף יו"ר הוועד המנהל של עמותת חליל אור,אבי זיגדון יו"ר העמותה הישראלית לסרטן ריאה שני שילה, מיכל וינוגרד מעמותת ITP ישראל, מייסד עמותת חיים עם סרטן הערמונית יצחק באר, מנכ"לית עמותת אחת מתשע, סיגל רצין חדווה גונן מהעמותה לסרטן העור, שלומית נורמן מעמותת אמ"ן ומוחמד חמיד, מייסד עמותת מרים למען חולי סרטן.

תביעת רשלנות רפואית

הרשלנות הרפואית אינה מדלגת על אף טריטוריה. ניתן למצוא רשלנות רפואית בלידה, בהיריון, בתחום רפואת השיניים, בתחום הקוסמטיקה, בעת ניתוח ועוד. כאשר מתעורר חשד שאכן בוצעה רשלנות רפואית יש למהר ולפעול בהקדם, וזאת כי קיימים ממצאים שלא ניתן להוכיח בשלבים יותר מאוחרים, ולו כי מדובר בצילום של פצע, או ביכולת להשיג עדות או מסמך רפואי. עם זאת, הקושי הגדול ביותר הוא לא פעם שלב הוודאות. משמע אנשים רבים חושדים שחוו רשלנות רפואית אך מראש מוותרים, וזאת כי אינם יודעים מהיכן להתחיל והאם הסיכויים לטובתם. מכאן שהשלב הראשון שיש לעשות הנו לפנות אל עורך דין שעוסק בתחום על מנת לקבל ייעוץ מקצועי.

קרא עוד...

קלינאית חדשה במאוחדת נס ציונה

מרפאת האימהות של מאוחדת בשכונת "סביוני נצר", מרחיבה את שירותיה ומעדכנת על הצטרפותן של קלינאיות התקשורת אליה ויינשטיין, ומור לביא הרחבת שעות הפעילות של המעבדה וחוגים לקידום הבריאות

קרא עוד...

חברת גמאסרט  - GemmaCert – הישראלית מרעננה פיתחה לאחרונה ומשיקה בימים אלה בארץ וברחבי העולם מכשיר נייד קטן, פטנט רשום ראשון מסוגו בעולם, שיאפשר לבצע בדיקה ביתית מהירה ופשוטה להפעלה של איכות ותקינות הקנאביס הרפואי באמצעות בדיקה מהירה שאיננה פוגעת בפרחי הקנאביס. הפיתוח החדשני כבר מעורר עניין רב מאוד בארץ ובעולם על רקע הגידול בשימוש בקנאביס רפואי, הלגליזציה של הקנאביס במדינות רבות בעולם ומיקרים בארץ ובעולם שבהם אותר קנאביס פגום שמסכן חולים.

קרא עוד...

עיניים אדומות יכולות להופיע בגלל כמה גורמים שונים, אך הדבר החשוב ביותר הוא להתעלם מהסימן הזה. אנשים רבים מתעלמים מהעיניים האדומות שמופיעות אצלם סתם כך ביום בהיר אחד או בגלל משהו שהם צרכו, ואז המצב יכול להחמיר. מה גורם לעיניים אדומות וכיצד אפשר לטפל בבעיה הזו?

קרא עוד...

רופא שיניים בהרצליה

החיפוש אחר רופא שיניים שילך אתכם דרך ארוכה, יספק את תוכנית הטיפולים הכי טובה ויהיה כתובת לכל כאב וכל טיפול נשמע פשוט, אבל בעצם בכל עיר – גדולה כקטנה, יש אנשי מקצוע מיומנים שיכולים להציע טיפול רפואי. בחיפוש אחר רופאי שיניים נגלה מכלול גדול של רופאים שמציעים את שירותיהם, אבל איך אפשר לדעת שאתם באמת בידיים טובות?

קרא עוד...

מצב סיעודי הוא ללא ספק איננו מצב נעים. על פי ההגדרה, אדם סיעודי הוא אדם אשר נתון במצב שבו הוא איננו יכול לבצע פעולות שונות בחיי היומיום שלו באופן עצמאי כגון : לקום, ללכת ועוד, או, אדם אשר מוגדר כ"תשוש נפש" – כלומר, אדם אשר חולה במחלה נפשית אשר בגינה הוא איננו מצליח להתנהל בצורה תקינה ונורמטיבית בחיי היומיום שלו. מקרים מעין אלו כוללים בני אדם החולים במחלת האלצהיימר ועוד.

קרא עוד...