קיש קממבר וגבינות עיזים - מתכון מיוחד, לשבועות או לארוחה חגיגית, של השפית רלי שולמן ממסעדת אלגונקווין שבמושב בניה
פילה פורל במעטפת פרמזן - מתכון מומלץ לחג השבועות, חג הגבינות והחלב, וכמובן גם לשאר השנה. המתכון באדיבות "דגי הדן", מצרכים ל-4 מנות
לביבות בליני עם מוס גבינת מסקרפונה ותותים- השף אשר מגד, מ"קראנץ' אצולת המאפים", מגיש מתכון מנצח לקינוח גורמה גבינתי, מתאים לשבועות
בחג השבועות, מעבר למאכלי חלב אנו חוגגים את שבעת המינים בהם התברכה ארץ ישראל, אלו שבעה מזונות בעלי ערך תזונתי גבוה אשר יכולים להוות את הבסיס לתזונת האדם הבריא. בעבר חשיבותם היתה גם בכך שהם ניתנים לשמירה לפרקי זמן ארוכים ואפשר היה להשתמש בהם גם בחודשים שאין בהם תוצרת חקלאית טרייה
אלטרנטיבת חג בריאה- לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה: בשנים האחרונות קיימת התעוררות כנגד אכילת מוצרי חלב, הן מסיבה רפואית, ההקשר של חלב ומוצריו לאלרגיות ורגישויות שונות, או מסיבות אקולוגיות, ומובן שחלק משיקולי הבחירה הוא הימנעות ממוצרי חלב בשל בחירה במזון אורגני, טבעונות וסיבות נוספות, ראציונליות יותר או פחות
לקראת שבועות: מתכון מיוחד לכופתאות גבינה ללא סוכר, באדיבות מסעדת "טוליפ" ההונגרית בת"א. מרכיבים: קילו גבינה לבנה 9%, 3 ביצים, 10 כפות סולת, קמצוץ מלח, שמנת חמוצה, פירורי לחם, חמאה