סטייק סינטה ברוטב חרדל ושמנת - מתכון מיוחד ממסעדת אדלה. המנה, כמו גם רבות אחרות, תוצג בשבוע הבא ב"שבוע טעמים בעמקים 2011", שייפתח בעמק יזרעאל ב- 16 בינואר 2011
קינוח תמרים: מתכון מיוחד של שף בני פרי ממסעדת "רוסו". בשבוע הבא, 16 בינואר 2011, יפתח בעמק "שבוע טעמים בעמקים 2011", בהשתתפות מסעדת רוסו, בו תוצג מנה זו יחד עם מנות רבות נוספות
בשטאטל היהודי המסורתי חיו את השבוע משבת לשבת. האב קידש על היין, בצע את החלה, חילק למסובים שטבלו אותה במלח וברכו "המוציא", ואז החלה הארוחה, תמיד אותה ארוחה: כבד קצוץ וגפילטע-פיש, אחריהם מרק עוף ואטריות, בשר מבושל, עוף או אווז בליווי גזר מתוק ולקינוח: קוגל
ממרח חזרת - מתכון פולני של השפיות אגניישקה קרנגליצקה ואגתה וויידה מרשת מסעדות העילית קרנגליצי בוורשה, שהנחו סדנת הכרות עם הבישול הפולני בבית הספר תדמור
מתכון לסלט עוף חם, מרשת קפה בריאות הראשונה בישראל "פרש קיצ'ן": קונספט חדשני שבבסיסו מטבח מודרני מקומי המשלב בריאות וטריות
מתכון למרק בטטה בניחוח קארי: באדיבות רשת רולדין
גולאש: מתכון יהודי מסורתי, של השף זמי שרייבר ממסעדת "סנדר" שלמד את סודות הבישול היהודי מסבתו. המתכון לקוח מסדנת בישול יהודי מסורתי שהעביר השף שרייבר בבית הספר התיכון הקולינרי תדמור, הנמצא בעיצומו של פרוייקט עמים ועדות בו זוכים התלמידים לבשל מאכלי עמים ועדות עם השפים המובילים במדינה במסגרת סדנאות אורח בבית הספר
פירוגי במילוי כוסמת: קשה לחשוב על מאכל יותר פולני מזה. המתכון שייך לשפיות אגניישקה קרנגליצקה ואגתה וויידה מרשת מסעדות העילית קרנגליצי בוורשה, שהנחו סדנת הכרות עם המטבח הפולני בבית הספר תדמור
מתכון: מוס מקרל פולני בשמנת, לימון ובצל מתוק. המתכון שייך לשפיות אגניישקה קרנגליצקה ואגתה וויידה מרשת מסעדות העילית קרנגליצי בוורשה, שהנחו סדנת הכרות עם המטבח הפולני בבית הספר תדמור
שקדי עגל חלב בראס אל חנות, קרם בצלים ופלפלים שרופים - מתכון מיוחד של השף יענקל'ה תורג'מן, ממסעדת היוקרה הירושלמית 1868, המתמחה במטבח ירושמי. "ראס אל חנות" היא תערובת תבלינים מיוחדת, האופיינית לבישול הירושלמי