נתח קצבים הינו נתח בקר הממוקם בסמוך לצלעות הפרה בעל טעם מיוחד ומעודן. בשל צורתו הסיבית מומלץ להשתמש בו בהכנה של גריל למידת עשיה של מדיום כדי לשמור על עסיסיות הנתח. ניתן בנוסף גם להשתמש בו על מחבת פסים עד למידת עשיה מדיום. פיקניה הינו נתח בשר מובחר ואיכותי בעל שכבת שומן ועסיסי. טעמו בשרי ועמוק וצורת ההכנה המומלצת בעבורו היא צלייה על הגריל בנתחים פרוסים דק או פרוסות נדיבות ועבות. ניתן גם לעשנו במעשנה בנתח שלם. מומלץ להשאיר את שכבת השומן בעת הצלייה כדי לשמור על עסיסיות הנתח.