לרגל יום המודעות הבינלאומי לסרטן שצוין ב-4.2.19, התקיימה במרכז הרפואי בני ציון פעילות מיוחדת לעובדים ולמטופלים במסגרת שיתוף פעולה עם עמותת עזר מציון ומעצב השיער איציק כרסנטי שבו הוצבו ברחבת הכניסה לבית החולים: עמדה לתרומת שיער ועמדת הצטרפות למאגר הלאומי לתורמי מח עצם של עמותת עזר מציון. לצד עמדות אלו הוצבו עמדות הסברה של עמותות למען חולי סרטן ובהן: עמותת אחת מתשע, העמותה הישראלית לסרטן ריאה, עמותת חליל האור ועמותת אמ"ן שנציגיהן סקרו בפני הבאים על פעילותן. מנכ"ל המרכז הרפואי בני ציון ד"ר אמנון רופא, אמר, "מאז שפתחנו את אשפוז היום האונקולוגי אנחנו כמעט מתקשים לעמוד בדרישה"
עשרות אנשים הגיעו לעמדה של עזר מציון והצטרפו למאגר הלאומי לתורמי מח עצם. הפתעה מיוחדת נרשמה כשלעמדה הגיעה הדוגמנית והמנחה אילנית לוי-שדה הצטרפה למאגר של עזר מציון ועודדה את העוברים ושבים להצטרף. לעמדה סמוכה, הגיעו אליה כהן בת ה-6, ואימה אתי. בכדי לתרום שיער לילדות ולנשים חולות סרטן.
במקביל, נערכה פעילות מיוחדת למטופלי היחידה האונקולוגית בביה"ח בראשותו של ד"ר עבד אגבריה ולמטופלי המכון ההמטולוגי בביה"ח בראשותה של פרופ' משנה תמר תדמור. המטופלים האזינו להרצאות שונות בתחום.
מנכ"ל המרכז הרפואי בני ציון ד"ר אמנון רופא פתח את האירוע ואמר, "ילדה בת 6 בת של אחת העובדות תרמה מהשיער שלה. - מדהימה ! זו החלטה אסטרטגית לקיים אירועים בבית החולים על מנת לטפח ולהגדיל את הנגישות לשירותים שלנו והפעילות לרגל יום הסרטן היא דוגמא לכך. מאז שפתחנו את אשפוז היום האונקולוגי אנחנו כמעט מתקשים לעמוד בדרישה. ברפואה הציבורית, במחלות אונקולוגיות, הציבור יכול להחליט באיזה ביה"ח הוא מעוניין לעבור את הטיפולים ללא תלות בקופת חולים והמטופלים מצביעים ברגליים ומגיעים אלינו. אנחנו משתדלים לתת את הטיפול הטוב ביותר."
מנהל היחידה האונקולוגית במרכז הרפוי בני ציון ד"ר עבד אגבריה, סקר בפני המשתתפים את סוגי הסרטן הנפוצים כיום והציג טיפולים חדשים ופורצי דרך בתחום. "איזה הגיון יש לסרטן להרוג את הגוף שלו ? ברגע שנדע את התשובה שזו תשובה פילוסופית כנראה, אז נגיע לטיפול הולם לכל מחלות הסרטן אבל אנחנו עדיין לא שם".
ד"ר אגבריה ציין בדבריו, "בישראל חיים כיום כמעט 100,000 אנשים שחיים עם מחלת הסרטן,
סרטן מחולק להמון מחלות בהתאם למוטציות שאנו מוצאים. בעזרת הטיפולים הביולוגים התקדמנו התחלנו לגלות יותר ויותר מוטציות. לא תמיד אם אתה מגלה מוטציה אפשר להתאים לה תרופה.".
מנהלת המכון ההמטולוגי בביה"ח פרופ' משנה תמר תדמור, הציגה את תהליך כניסת תרופה לסל וזאת בעקבות תפקידה בשנתיים האחרונות כמרכזת ההגשות בתחום ההמטולוגיה. לדבריה, "התהליך מנוהל באופן אחראי ומקצועי- לאחר שכל תרופה נבחנה על ידי מיטב המומחים בתחום. השיקול הראשון הוא הקליני ולאחריו נבדק השיקול התקציבי ומספרי החולים שיזדקקו לתרופה. יחד עם זאת, כל שנה התהליך נעשה קשה יותר עקב עליה במחירי התרופות הביולוגיות- והמגבלה תקציבית שהעוסקים בתחום צריכים להתמודד איתה"
מנהלת מרפאת השד במרכז הרפואי בני ציון ד"ר אסיה ברודסקי, אמרה, "שימו לב כמה אנשים מטפלים באישה עם סרטן שד: רופא משפחה, כירורג, אונקולוג, כירורג, פלסטיקאי, אחות מתאמת שד, פתולוג, רדיולוג, רפואה גרעינית, גניקולוג במיוחד בנשים צעירות לשימור הפריון, צוות פרא רפואי ורפואה משלימה, כאשר כל אלו מתאחדים כדי לתת טיפול טוב יותר לנשים עם סרטן השד והמסר החשוב - הוא גישה רב מקצועית וכן, אנחנו יודעים לטפל בזה!".
אחות אחראית מהיחידה לאונקולוגיה טטאינה אמרומין ואחות פילאטיבית יוליה אסטרין הציגו הרצאות בנושאים של "טיפול תומך בכל שלב". בסיום ההרצאות נהנו המטופלים מפעילות טאי צ'י בהנחיית צח נחומי ומדמיון מודרך קצר בהנחיית ד"ר צחי ארנון מהמערך של הרפואה המשלימה בראשותו של מנהל מחלקת פנימית ב' בביה"ח פרופ' אלעד שיף.
היום, נחתם במפגש מיוחד מסוגו, שבו התכנסו לראשונה יחד ראשי עמותות חולים על מנת לדון בשיתופי פעולה למען חולי סרטן וזכויותיהם. על המשתתפים נמנו: ד"ר עבד אגברייה, פרופ' משנה תמר תדמור מייסד עמותת חליל האור וCML, גיורא שרף יו"ר הוועד המנהל של עמותת חליל אור,אבי זיגדון יו"ר העמותה הישראלית לסרטן ריאה שני שילה, מיכל וינוגרד מעמותת ITP ישראל, מייסד עמותת חיים עם סרטן הערמונית יצחק באר, מנכ"לית עמותת אחת מתשע, סיגל רצין חדווה גונן מהעמותה לסרטן העור, שלומית נורמן מעמותת אמ"ן ומוחמד חמיד, מייסד עמותת מרים למען חולי סרטן.
תלמידים למען תלמידים שמחלימים מסרטן: תלמידים ישתתפו בתחרות רב שלבית לבניית קמפיין להעלאת המודעות ל"יום שאחרי" של ילדים שחלו בסרטן. הקמפיין הזוכה יתוקצב ב-20,000 שקלים לשם מימושו, ובדרך יפתרו התלמידים חידות במתמטיקה
דב חנין בתגובה לנייר העמדה של משרד הבריאות, בו נכתב כי מחקרים שנערכו מצאו קשר בין זיהום אוויר בנפת חיפה לבין תחלואות נשימה, לב וסרטן: "היום קיבלנו אישור נוסף לכך שהתעשיות המזהמות במפרץ חיפה פוגעות בבריאות הציבור וגורמות לעלייה בתחלואה".
כמדי שנה חודש המודעות למחלת סרטן השד יפתח בתחילת אוקטובר ועימו יושקו מוצרים שתכליתם להעלות את המודעות לסרטן השד , קבלו אותם וצאו לתרום:
פרויקט התמיכה הבינלאומי הנקרא RELAY FOR LIFE של האגודה האמריקנית למלחמה בסרטן מגיע לישראל ויערך לראשונה בארץ בעיר מודיעין ביוזמת האגודה למלחמה בסרטן וימשך 18 שעות רצופות (כולל בלילה) במטרה לקדם את המאבק במחלות הסרטן, לחגוג את חייהם של אלו שהחלימו, ולזכור ולהנציח את אלו שנפטרו תחת הכותרת המירוץ לחיים ולתקווה
חברת הביו-פרמצבטיקה הישראלית, רדהיל ביופארמה (נאסד"ק/ת"א: RDHL), המתמקדת בתרופות אוראליות מסוג מולקולות קטנות, מוגנות פטנט, בשלבי פיתוח קליניים מתקדמים, לטיפול במחלות הקשורות לדרכי העיכול ובמחלות דלקתיות ובכלל זה סרטן, עדכנה היום על התחלת ניסוי קליני שלב Ib/II לבחינת YELIVA™ (ABC294640) כטיפול בחולים במיאלומה נפוצה נשנית.
שירות בתי הסוהר הודיע למרכז המשפטי עדאלה כי בכוונתו לבצע בדיקות לאסירים/ות המסווגים/ות כביטחוניים/ות, לגילוי מוקדם של סרטן המעי הגס וסרטן השד
תביעה: האישה הגיעה עם גוש בריאות לבילינסון – אך בבית החולים הסתפקו במעקב. לאחר שלוש שנות מעקב - היא נפטרה מסרטן
לראשונה במרכז הרפואי פדה- פוריה בוצעו שני ניתוחים חדשניים בלייזר למטופלים אשר חלו בסרטן שפגע במיתרי הקול. ד"ר סיוון גושן, מנהלת מח' אף אוזן וניתוחי ראש-צוואר, מציינת כי השימוש בלייזר מאפשר לקצר את משך הניתוח ובעיקר מקל מאד על ההחלמה של המטופל
תלמידי תיכון חדש במחווה יפה במסגרת שבוע החינוך: התרמת שיער לפאות עבור חולות סרטן