במכללת SCE הכווינו את הסטודנטים המסיימים לימודיהם השנה לבצע עבודות גמר בזווית חברתית, מתוך אמונה כי מטרת ההנדסה היא לתרום לחברה. שניים מהצוותים שנענו לאתגר ניצלו את הידע שרכשו במהלך 4 שנות הלימוד שלהם במכללה, על מנת לתכנן ולבנות כיסאות גלגלים מיוחדים שעונים על בעיות קיימות.
כיסא גלגלים חשמלי הוא כידוע מוצר יקר, ורבים מן הנכים לא מסוגלים להרשות לעצמם לרכוש אותו, מה שמקשה על תנועתם בשטחים פתוחים. הסטודנטים שחר בראל ודולב צוריאל תכננו ובנו כידון חשמלי, שמתחבר לכל כיסא גלגלים בסיסי ומסוגל להסיע את המשתמש בקלות. כך, כל כיסא גלגלים יכול להפוך לממונע. הסוללה, שבה השתמשו הסטודנטים מ-SCE המכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון, היא סוללה של אופניים חשמליים, ולכן מחיר המוצר הוא זול יחסית ויכול להוות פתרון נוח עבור נכים רבים.
"אנשים בעלי מוגבלויות רבים הביעו עניין רב בהמצאה שלנו", סיפרו הסטודנטים והוסיפו, כי "הרכבת הכידון לכיסא הגלגלים נעשית בצורה עצמאית ע"י הנכה, מבלי להזדקק לעזרה מאדם נוסף, וזה מוסיף לתחושת העצמאות של הנכה. העבודה על הפרויקט הייתה מאתגרת ומספקת, הן מבחינה הנדסית והן מבחינת המעורבות החברתית".
צוות אחר גילה בעיה, אשר ממנה סובלים נכים דתיים; אלו לא רוצים לחלל שבת בשימוש בכיסאות גלגלים חשמליים, ולכן נותרים מרותקים לביתם בשבתות. הסטודנטים עומרי שאשא ורן בלילה המציאו כיסא גלגלים פנאומטי, העובד על לחץ אוויר. השליטה בכיווני הנסיעה נעשית על ידי המשתמש, ומערכת צינורות מעבירה את לחץ האוויר לגלגל הרלוונטי. כך, הכיסא מתנייד מבלי שנדרשת עבודה פיזית של המשתמש. משום שאין בכיסא שום רכיב חשמלי, הוא לא מחלל שבת – וכך נכים דתיים מסוגלים לנוע בעזרתו בנוחות.
"למכללה הגיע דרישה מהציבור החרדי למצוא פתרון להתנייד עם כיסא גלגלים בשבת", סיפרו שני בוגרי SCE המכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון. "העלינו מספר חלופות שתכננו, ובחרנו את המתאימה ביותר מבחינת יעילות, היתכנות וגם עיצוב. במהלך העבודה על הפרויקט עסקנו בסקר ספרות אודות רכיבי מערכת ההנעה, תכנון המערכת ואפיונה, ובחישובים פיזיקליים לגבי הספקים, כוחות ומומנטים נדרשים. המוצר הסופי שלנו מאפשר לפרט להשתמש במוצר באופן 'כשר' מבחינה הלכתית בימי שבת, ולהתנייד בצורה עצמאית ובלתי תלויה".