עם הפנים לקהילה. הכנס המקצועי השנתי השני שקיימה חטיבת רפואת הילדים במרכז הרפואי בני ציון, שאורגן ע"י מנהל מחלקת ילדים והמעבדה למיקרוביולוגיה קלינית פרופ' יצחק סרוגו, מנהלת השירות האמבולטורי לקרדיולוגיה ילדים, ליאת גלרנטר יניב ומנהל מרפאת נוירולוגיה ילדים, ד"ר יעקב גניזי, עסק בנושאים ברפואת תינוקות, ילדים ומתבגרים. בכנס, השתתפו והרצו רופאים מומחים מהחטיבה, ומטרתו הייתה לחזק את הקשר המקצועי והאנושי בין המומחים בבית החולים, לבין רופאי הילדים והמטופלים בקהילה.
מומחה לרפואת ילדים ומנהל שירות אלרגיה לילדים במרכז הרפואי בני ציון, פרופ' חבר קליני אהרון קסל, סקר בכנס את ההבדלים בין אלרגיה למזון לרגישות למזון והדגיש כי חשוב מאד לא להתבסס רק על הטסטים אלא לבדוק הלכה למעשה מה קורה כאשר הילד צורך את המזון שהוא לכאורה אלרגי אליו. הימנעות ממזון שלא אלרגיים אליו יכול לפתח בעתיד אלרגיה, לכן חשוב להתנסות במגוון מזונות בגילאים כמה שיותר צעירים כי אז התגובה האלרגית קלה יותר".
מנהלת מרפאת אנדוקרינולוגיה ילדים, ד"ר אלינה גרמן, הציגה מיתוסים בנושאי גדילה והתפתחות והדגישה כי מעקב אחרי הילד בעזרת גרפים של משקל וגובה יכולים לתת לנו המון מידע ולאפשר לאתר את הבעיות בגדילה.
הרצו: פרופ' יצחק סרוגו, בנושא מחלות מין בקרב מתבגרים, מנהל אגף נשים ויולדות בביה"ח, ד"ר שלומי שגיא, בנושא חשיבות החיסון ל – HPV, מנהל מחלקת כירורגית ילדים, פרופ' איגור סוחוטניק, על ניתוח במקרה של דלקת בתוספתן, מנהל מרפאת נוירולוגיה ילדים, ד"ר יעקב גניזי בנושא כאבי ראש אצל ילדים; מנהלת מרפאת המתבגרים ד"ר נגה כרם בנושא מתבגרים ורופאים בעידן הרשתות החברתיות וכאמור, מנהלת השירות האמבולטורי לקרדיולוגיה ילדים, ליאת גלרנטר יניב שהסבירה מתי להפנות לקרדיולוג לפני טיפול בריטלין? ומנהלת המחלקה לרפואה דחופה - מיון ילדים, ד"ר אירנה ציסטיאקוב, על הפעולות שיש לבצע כשקיים חשד להתעללות ולמי ניתן לפנות.
הדיאטנית הקלינית דלית שלזינגר דיברה על טבעונות אצל צעירים; כאשר מנהל הפגייה, פרופ' דוד בדר, על תופעת הפגות במאה ה-21. רופא בכיר במחלקת ילדים ד"ר עודד גלזר, בנושא "מי מנצח - אנחנו או oxyuris?" ורופא הקהילה ד"ר יוסי רימר הרצה בנושא "ד"ר google ואני".