הצעה למתכון סיגרים במלית תמרים, ביסקוויטים וקינמון מאת הבלוגרית לאה זוהר

כלים

חומרים למלית:

אריזת עיסת תמרים מגולענים

100 מים (חצי כוס)

100 גרם חמאה או שמן קוקוס (לקינוח פרווה)

100 גרם שקדים גרוסים

2 כפות פירורי ביסקוויטים פטיבר

חצי כפית קינמון

חומרים לסירופ:

1 כוס סוכר חום בהיר

1 + 1/2 כוסות מים

שקית סוכר וניל

2 כפות דבש

כמה טיפות מיץ לימון

הוראות הכנה:

מערבבים את כל חומרי המלית וממלאים את הסיגר. מטגנים בשמן עמוק או אופים במשך 15 דקות. לפני האפייה מומלץ לרסס על הסיגרים מעט שמן.

להכנת הסירופ – מרתיחים את כל החומרים חוץ מהלימון והדבש. מבשלים עד להסמכה. מוסיפים את הלימון, מסירים מהאש ומקררים מעט. מוסיפים את הדבש ומערבבים.

כשהסיגרים מוכנים מטפטפים עליהם מהסירופ.