חומרים למלית:
אריזת עיסת תמרים מגולענים
100 מים (חצי כוס)
100 גרם חמאה או שמן קוקוס (לקינוח פרווה)
100 גרם שקדים גרוסים
2 כפות פירורי ביסקוויטים פטיבר
חצי כפית קינמון
חומרים לסירופ:
1 כוס סוכר חום בהיר
1 + 1/2 כוסות מים
שקית סוכר וניל
2 כפות דבש
כמה טיפות מיץ לימון
הוראות הכנה:
מערבבים את כל חומרי המלית וממלאים את הסיגר. מטגנים בשמן עמוק או אופים במשך 15 דקות. לפני האפייה מומלץ לרסס על הסיגרים מעט שמן.
להכנת הסירופ – מרתיחים את כל החומרים חוץ מהלימון והדבש. מבשלים עד להסמכה. מוסיפים את הלימון, מסירים מהאש ומקררים מעט. מוסיפים את הדבש ומערבבים.
כשהסיגרים מוכנים מטפטפים עליהם מהסירופ.