מתכון טרטליני שמנת פסטו
חומרים לבצק ( 4 מנות):
200 גר' קמח לבן 00
2ביצים
קורט מלח
כף שמן זית
חומרים להכנת מלית הטרטליני:
300 גר' פטריות שמפיניון קצוצות גס
200 גר' פטריות פורטובלו קצוצות גס
100 גר' פטריות יער קצוצות גס
עלים מענף טימין
שן שום כתושה
חצי כפית מלח
4 כפות שמן זית
חומרים להכנת הרוטב:
500 מ"ל שמנת מתוקה 15%
50 גר' חמאה
כף פסטו איכותי
קורט מלח
חופן פטריות שמפניון חתוכות לרבעים
אופן הכנת הבצק:
מעבדים במעבד מזון את כל המרכיבים יחד עד לקבלת פירורי בצק מוציאים מן המעבד ומאחדים לכדור בצק עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך חצי שעה.
אופן הכנת המלית:
מזלפים את שמן הזית על מחבת חמה עד לעישון השמן מכניסים את פטריות השמפיניון ואת פטריות הפורטובלו ומטגנים עד להשחמה, מוסיפים את פטריות היער ולאחר דקה מוסיפים את השום הכתוש ועלי הטימין. מטגנים לדקה נוספת ומורידים מהאש, מעברים למסננת על מנת לנקז את הנוזלים ומוסיפים תיבול לפי הטעם ( מלח, פלפל), מעבירים לשקית זילוף.
אופן הכנת הטרטליני:
מחלקים את הבצק לשניים ומשטחים בעזרת כף היד, מעבירים במכונת הפסטה בשלב העבה בין 4-5 פעמים על מנת ליצר גלוטן, לאחר מכן יש לרדד את הפסטה בעזרת המכונה עד לעובי של מילימטר.
קורצים מהבצק עיגולים של 6-7 ס"מ ומרחים מים בעזרת מברשת.
מזלפים מסה בכמות של כפית בכל עיגול ומקפלים לחצי כצורת ירח באמצאות האצבעות מהדקים את העיגולים ומחברים שתי קצוות יחד ליצירת צורת טרטליני.
מרתיחים מים בסיר עמוק.
אופן הכנת הרוטב:
מקפיצים במחבת את פטריות השמפיניון עם החמאה ומעט שמן זית עד להשחמת הפטריות. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערביבים עד לקבלת נוזל אחיד.
אופן הכנת המנה:
מניחים את הטרטליני בסיר עם המים הרותחים עד לציפה של כל הטרטלינים .מסננים ומעבירים למחבת הרוטב מקפיצים מעט עד להשתלבות מלאה עם הרוטב ומעבירים לצלחת הגשה.
המלצת הגשה: גבינת פרמזן מעל .
חג שמח ובתאבון...