מצרכים (לכ-6 מנות):
6 תפוחי אדמה בינוניים - פרוסים וחתוכים לפרוסות דקות
2 קופסאות שמנת מתוקה שמנה (מעל 15%)
4 טבליות שום טרי כתוש "דורות"
אופציונלי: 3 טבליות כוסברה קצוצה טרייה קפואה "דורות"/גאודה/פרמז'ן
מעט חלב (כחצי כוס)
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
מסדרים את תפוחי האדמה בתפזורת בשכבות, אין צורך בסידור סימטרי (פרוסה על פרוסה) כדי שהשמנת תתפזר באופן שווה בין כל החריצים.
מפזרים מלח ופלפל.
מערבבים בכלי: 2 קופסאות שמנת מתוקה שמנה (מעל 15%), 4 טבליות שום טרי כתוש "דורות" ומעט חלב (כחצי כוס). ניתן גם להוסיף 3 טבליות כוסברה קצוצה טרייה קפואה "דורות".
יוצקים את התערובת על תפוחי האדמה עד לכיסוי כמעט מלא. אם חסרים לכם נוזלים הוסיפו עוד חלב. מסיימים בעוד הבזקה של מלח ופלפל שחור.
מכסים את התבנית באלומיניום ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות למשך שעה.
כעבור שעה מסירים את הכיסוי.
למי שאוהב, ניתן להוסיף גבינת גאודה או פרמז'ן מגוררת, ומכניסים לתנור לעוד 20 דקות עד שהשכבה העליונה תשחים.
מחכים עד שמצטנן מעט ומגישים.