ועדת החממות הטכנולוגיות בראשות המדען הראשי אישרה תמיכה בהקמתן של 5 חברות הזנק חדשות בחממות הטכנולוגיות, בהיקף מענק כולל של כ-4.2 מליון ₪. המיזמים שאושרו לפיתוח בחממות: מערכת עקיבה חדשנית לפאנלים סולאריים פוטו-וולטאיים; התקן מבוסס הידרוג'ל לתיקון דיסק ניווני בעמוד השדרה; מערכת דו ותלת מימדית למיפוי, ניתוח ומעקב אוטומטי אחר שומות בעור לצורך אבחון מוקדם של מלנומה; מכשיר סריקה שולחני להערכת טיב שוליים של גידולים המוצאים מהשד; תוכנה לייעול, חיסכון ואופטימיזציה של תהליכים לשינוע לוגיסטי בין-לאומי, ושימור לקוחות

כלים

ועדת החממות הטכנולוגיות, בראשות המדען הראשי, ד"ר "אלי אופר">אלי אופר , אישרה בישיבתה האחרונה תמיכה בחמישה מיזמים חדשים: 3 בתחום המכשור הרפואי, 1 בתחום הקלינטק ו- 1 בתחום התוכנה והתקשורת.

המיזמים שאושרו לפיתוח בחממות:

חברת "אטרנג'י" (Eternegy) תפתח מערכת עקיבה בטכנולוגיה חדשנית, בעלת ביצועים משופרים ובמחיר ייצור זול משמעותית אל מול הטכנולוגיות הקיימות. שוק האנרגיה הסולארית, בדגש על פלח הפאנלים הפוטו-וולטאיים, התפתח תוך מספר שנים בודדות לגודל של עשרות מיליארדי דולרים והוא ממשיך לצמוח בעשרות אחוזים בשנה. המערכות הסולאריות מייצרות חשמל על-ידי ניצול קרינת השמש. שימוש במערכות עקיבה לצורך הפניית הפאנלים אל מול השמש לאורך שעות היום מאפשר הגדלת הפקת החשמל בכ 40% בהשוואה לפאנלים ללא עקיבה. כיום קיימים בשוק מספר פתרונות של עקיבה עבור פאנלים פוטו-וולטאיים.

חברת "כיטוג'ל" (Chi2Gel) תפתח מכשור שיאפשר תיקון דיסק בין-חולייתי ניווני על ידי מכשיר יעודי המוחדר לדיסק בהרדמה מקומית בתהליך זעיר-פולשני. מרווח הדיסק הבין-חולייתי יחזור לגובהו המקורי, וימולא בפולימר ייחודי מוגן פטנט, השומר על המרווח ומאפשר ריפוי והתחדשות החומר הסחוסי בדיסק. החזרת הגובה של מרווח הדיסק הבין-חולייתי צפויה לאפשר הפגת הלחץ המופעל על שורשי עצבים בעמוד השדרה המותני, והחזרת תנועתיות של הסגמנט הפגוע תוך הגנה על מפרקי הפאסט הודות לשחרור לחץ מכני מהם.

חברת "סקאן-וויו" (Sken-View) תפתח מערכת תומכת החלטה לצילום כלל גופי ומיפוי אוטומטי של שומות ומעקב אחר התפתחותן, על מנת לזהות התפתחות של ממאירות. המדובר בכלי עזר מהיר ויעיל לרופא העור, שמסייע בביצוע מיפוי שומות דו- ותלת מימדי ומעקב אחרי התפתחות השומות לאורך זמן. המערכת תהיה פשוטה לתפעול, זולה ושאינה פולשנית, לביצוע מעקב שוטף של הנבדק.

חברת "קליר קט" (Clear Cut) תפתח מכשיר סריקה שולחני, המבוסס על תהודה מגנטית, שיאפשר בדיקה של טיב השוליים בזמן הניתוח והרחבתו, במידת הצורך. בסוף תקופת החממה יהיה בידי החברה אב טיפוס שהוכיח היתכנות בניסויים קליניים. אחרי ניתוח לכריתת גידולים בשד נשלחים הממצאים להיסטו-פתולוגיה על מנת לוודא האם שולי הגידול נקיים. ב- 70% - 30% יש צורך לבצע ניתוח חוזר, הגורם לעלויות למערכת ולעוגמת נפש למטופלות. פוטנציאל השוק נאמד בכ-200 מליון דולר אמריקאי.

חברת "גיל-אס" (Gil-S) תפתח תוכנה שתאפשר בחירה בזמן סביר של תהליך שינוע חסכוני ואופטימאלי, אשר עומד בדרישות SLA של הלקוח תוך התחשבות בכמות נתונים עצומה וכמות אפשרויות בחירה כמעט אינסופיות.

מנהל תכנית החממות הטכנולוגיות, מר "יוסי סמולר">יוסי סמולר , מציין כי מדי מספר חודשים מארגנת מנהלת החממות הטכנולוגיות אירוע שבו חברות חממה, מתחום טכנולוגי מסוים, מציגות את הטכנולוגיות החדשניות אותן הן מפתחות בחממות, בפני קהל של משקיעים ושותפים פוטנציאליים. סמולר מוסיף כי ב-23.05.2010 תקיים המנהלת אירוע שיעמוד בסימן הביוטכנולוגיה והפארמה. סמולר מסביר כי כ-16 חברות חממה מתחום הביוטכנולוגיה והפארמה, כולל בוגרות חממה, יציגו פיתוחים הקשורים בין היתר לתחומי התרופות והפרמצבטיקה, הביו-פולימרים ודיאגנוסטיקה.

המדען הראשי, ד"ר "אלי אופר">אלי אופר , מציין כי אירועים כגון אלה, בהם נחשפים משקיעים לטכנולוגיות המפותחות בחממות, הם דרך נוספת בה מחברת המדינה בין חברות הנתמכות על ידה לבין משקיעים ושותפים פוטנציאליים מהסקטור הפרטי. ד"ר אופר מסביר כי אירועים דומים בעבר הובילו בסופו של דבר להשקעות בחברות וליצירת שותפויות אסטרטגיות.