מאת: שולי טרטקובסקי
חגי תשרי לא יגיעו בשלושת החודשים הקרובים, ואלו יהיו חמים, מגניבים, יקרים ומתישים בו זמנית. יכול להיות שכמה ימים אחרי חג השבועות אתם עדיין מרגישים רעננים ומלאי כוחות, אבל במדריך שלנו ליציאה לחופשה בארץ ברגע האחרון תוכלו להשתמש בכל רגע נתון. גם בחודש אלול. לא משנה מה המניע שלכם ליציאה לחופשה, בין אם זו השגרה השוחקת; מודעה על מבצע להשכרת רכב שעשה לכם חשק לנסוע לאנשהו; תוכנית טלוויזיה שצולמה בחבל ארץ שהבטחתם לעצמכם לבקר בו יותר; או סתם כי זה מה שמתחשק לכם כרגע – אספנו עבורכם כמה טיפים מניסיון אישי שיעזרו לכם לסגור פינות צ׳יק-צ׳ק.
תן לשים ראש
כשאתם מרגישים שהרגע בו תרצו לצאת לחופשה מתקרב, אתם צריכים להתחיל לתכנן באופן אקטיבי. וכיוון שמדובר בחופשה מעכשיו-לעכשיו – ושהעולם לא לגמרי בנוי לספונטנים – אתם צריכים להיות מוכנים גם להתגמש קצת. החליטו על עקרון מנחה אחד: זו יכולה להיות נקודת ציון גיאוגרפית שאתם רוצים לבקר בה; אירוע תרבותי שאתם מעוניינים לפקוד; מסעדה שאתם חייבים לאכול בה; הנוף שישקף מהחלון בשני הלילות הבאים, והתחילו לתכנן את החופשה לאורו. מטיילים עם אוהל על הגב? המשיכו לפסקה הבאה
אנחנו מתים על השלב של חיפוש אחר המקום הזה שבו נשים את הראש בלילה, אבל לפעמים נסחפים על כנפי הדמיון לחופשות לא רלוונטיות, או מבלים יותר מדי זמן בהשוואות והיסוסים. כדי להימנע מזה הגדירו פרק זמן של 24 שעות לסגירת הפינה הזו, במהלכן תבקרו באתרי הזמנת מלונות (בוקינג/ הוטלס), באתרי המלונות עצמם (לפעמים מוצאים דילים שווים), באתרים המתמחים בדירות נופש וצימרים (כשבא לכם גם לבשל בחופשה), אבל בסופן חייבים לבחור, לקרוא את האותיות הקטנות, ולסגור.
צ׳ק ליסט לפני החופשה
אחרי שסימנתם V על הלינה, הגיע הזמן להקדיש קצת מחשבה לכל יתר הדברים, הכל תלוי באופי החופשה המתוכננת. אנחנו, אישית, מתגוררים בעיר ולא מחזיקים במכונית משלנו. לפעמים אנחנו מסתמכים על זו של ההורים, לעיתים מעדיפים פשוט להקדיש קצת זמן לחיפוש אחר העסקאות המשתלמות להשכרת רכב בארץ. כשהחופשה שלנו כוללת רביצה במקום אחד, אנחנו גם בודקים אפשרות להשתמש בתחבורה הציבורית, אבל לא תמיד מוכנים להסתמך עליה בלבד.
בחופשות האקטיביות יותר, שכוללות צעידה בשבילים ומשעולים ברחבי הטבע, אנחנו מצטיידים גם במפת סימון שבילים מנייר (מנוילנת כמובן), כבר מצאנו את עצמנו בלי קליטה באמצע שום-מקום. אנחנו ממליצים לבקר גם באתר רשות שמורות הטבע או קק״ל לפני היציאה לדרך, רק כדי לוודא שהמקום לא נסגר למבקרים מכל סיבה שהיא.
כשמה שמנחה אותנו זו ביקורת שהתפרסמה למסעדה, אנחנו מקפידים להזמין שולחן (ולשאול אם מותר להיכנס עם כלב) לפני שאנחנו מריירים על התפריט; וכשאנחנו מתכננים להתבודד לאור נרות ולאכול ספגטי כדורי-בשר – אנחנו בודקים אם יש במקרה קצביה טובה בדרך או עד מתי הסופר הקרוב פועל בשישי.
אנחנו מאמינים ב״מרבה מזוודות - מרבה כאבי גב״, ומשתדלים לארוז כמה שפחות פריטים. אם במלון או בדירת הנופש שהזמנו יש כלי רחצה, נסחוב איתנו רק את מה שלא נוכל לשרוד בלעדיו, ותמיד נעדיף בגדים שלא מתקמטים במיוחד ואפשר לגלגל אותם קטן-קטן, הנה מדריך.
אבל הטיפ הכי חשוב רלוונטי מהרגע שבו מתחילה החופשה עצמה, והוא פשוט מכל אלו: תעשו חיים ואל תתנו לשום דבר להעיב עליה. לא תמיד כל מה שאנחנו מתכננים בקפידה יוצא אל הפועל, אבל אנחנו משתדלים לעשות לימונדה כשאנחנו נתקלים בלימונים.