הקוסקוס המשובח מיוצר במפעל DARI במרוקו - מהמפעלים הגדולים והוותיקים במדינה, המתמחים בקוסקוס. הוא מיוצר מחיטת דורום איכותית, ללא חומרים משמרים או צבעי מאכל והוא מתאפיין בצבע צהוב ובטעם אותנטי, הדומה לקוסקוס המסורתי המיוצר בעבודת יד. הקוסקוס מהיר ההכנה מוצע בשני גדלים של גרגירים – דק ובינוני ובשלושה גדלים של אריזות: 350 גרם, 500 גרם וק"ג.
אופן ההכנה פשוט וקל: מכניסים את תוכן האריזה לקערה, מוסיפים שמן זית ומערבבים. מוסיפים לקערה מים רותחים עם מעט מלח. מערבבים, מכסים ומחכים 5 דקות לספיחת הנוזלים. מסירים את המכסה ומאווררים את התוכן בעזרת מזלג.
הקוסקוס מתאים למגוון תבשילים ומאכלים: החל במרק הקלאסי הכולל ירקות וחומוס, עבור בתוספת למנה עיקרית או כמילוי לעוף או ירקות וכלה בסלט בשילוב ירקות, פירות, פירות יבשים או אגוזים ועוד.
מחיר: כ- 5.90 ש"ח - לאריזה במשקל 350 גרם ; כ-8.90 ש"ח לאריזה במשקל 500 גרם, כ-15.90 לאריזה במשקל 1 ק"ג.
כשר פרווה בהשגחת בד"ץ מהדרין הרב אברהם רובין ובאישור הרבנות הראשית לישראל.
להשיג ברשתות השיווק ובמכולות ברחבי הארץ.
** קישור לתוכנית החיסכון: https://www.mako.co.il/news-money/2021_q1/Article-c65ad4293fe1771026.htm
הצעה למתכון: עגבניות ופלפלים חמים, ממולאים בקוסקוס, גזר, שום ועשבי תיבול
מצרכים:
- 5 עגבניות קטנות + בינוניות, אדומות ומוצקות
- 4 פלפלים ירוקים, קטנים, חצויים
- 4 בצלים בינוניים, חתוכים לקוביות
- 18 כפות קוסקוס "דארי", מוכן לפי ההוראות
- 6 שיני שום, כתושות
- 4 כפות פטרוזיליה ו/או כוסברה, קצוצה
- 1- 2 גזר, מגורר דק
- 1/2 כפית מלח
- 1/3 כפית פלפל ארבע העונות
- 4 + 3 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
לחמם תנור ל-200 מעלות לחתוך את החלק העליון של העגבניות – ולשמור להניח אותן הפוכות על מגבת נייר לטגן ולהזהיב את הבצל ב-3 כפות שמן זית לערבב קוסקוס עם עשבי תיבול, שום, מלח ו-2 כפות של שמן. לטעום ולתקן תיבול. אם חסר שמן – להוסיף עוד כף או שתיים, לפי הצורך למלא את העגבניות והפלפלים בתערובת. לפזר מעל את הבצל המטוגן להניח את הירקות הממולאים בתבנית מתאימה לתנור. לשים בצדי התבנית את הכיפות של העגבניות לאפות כ-15 דקות, עד שהחלק העליון של המלית מזהיב יפה והבצל משחים מעט
** בתוכן העגבניות אפשר להשתמש להכנת סלט
** מעל לירקות אפשר לפזר גבינה צהובה, מגוררת
** בהגשה: מומלץ לכסות את העגבניות בכיפות שהוסרו