תקנים ומערכות איכות אשר קיימים בתחום המזון
ISO 9001 , זה הוא תקן אשר מיועד לשמירה על המערכת של ההבטחה של האיכות אשר היא נאותה שתוודא שהמוצר או השירות של המפעל הנ"ל''ל יעמדו בכל הקריטריונים הכי חשובים תוך כדי השגת איכות גבוהה של מערכת הניהול גם במפעל וגם במוצרים. HACCP זוהי מערכת או שיטה אשר נועדה לקיים בטיחות במזון באמצעות 7 עקרונות עיקריים. המערכת הזאת נועדה לזהות נקודות מאוד חשובות בכל התהליך של הייצור אשר מורידות את הסיכונים הקיימים שיש במוצר המזון. יש מזונות אשר עלולים לגרום לחנק, הרעלה או זיהום חיידקי בכל האוכלוסייה וסכנה תזונתית רבה אצל אנשים אשר סובלים מאלרגיות שונות למזון.
מה המקום של הלקוח אל מול היועץ?
ללקוח יש מקום חשוב מאוד בכל התהליך ובשמירה על המערכת של האיכות והבטיחות הגבוהה במפעל שלו. טכנולוג מזון עוזר בקידום כל התקנים ויודע בצורה הכי מקצועית איך לשפר את המערכת של הבטחת האיכות, יודע לזהות את כל הפערים שקיימים בין המצב של העסק לבין הדרישות של התקן, גם מבחינה של תשתיות וגם מבחינת הניהול השוטף של המחלקה להבטחת האיכות של הלקוחות.
גרינברג מהנדסים
בתור יועצים אנחנו יודעים לכוון את ההנהלה של המפעל אל נותני השירות הכי מקצועיים מתוך היכרות מלאה, גם אם זאת חברת ניקיון אשר מבצעת הדרכה אל הלקוח על ביצוע של ניקיון תקין למפעל מזון שלו בשביל למנוע גדילה של חיידקים, זיהומים ולכלוכים, וגם אם זאת חברת הדברה אשר תדביר מזיקים במפעלים של הלקוחות, כמו כן, יש התייחסות גם לאדריכלים אשר יודעים להקים תוכניות אדריכליות לכל מיני מפעלי מזון ולהתאים אל הדרישות של התקנות של משרד הבריאות ואפילו נותנים שירותי מעבדה בעזרת המעבדות המקצועיות שיש בארץ אשר מוסכמות לביצוע הבדיקות של המזון.