טכנולוג מזון הוא אדם אשר רכש ביושר את התואר שלו בהנדסת מזון או בתחום מדעי המזון. אחד מהיתרונות שהכי בולטים הוא ההבנה המקצועית תוך גדי הבטחה של איכות ובטיחות של המזון במפעלים אל מול הדרישות של חברות ההתעדה כמו, מכון התקנים, IQC ועוד כל מיני מכוני ההתעדה, אשר כולל בתוכו כמובן את משרד הבריאות. כאשר סוקר מאחד ממכוני ההתעדה המרובים או מפקח מטעם משרד הבריאות מגיע אל מבדק, יש לו דרישות גם מהבחינה של התשתיות וגם מהבחינה של הניהול של המערכת איכות והבטיחות של המזון אשר לא תמיד מובנות לכל קהל הלקוחות או לאדם שהוא מחוץ למקצוע. טכנולוג המזון ידע לזהות ולהבין בצורה מרבית את הפערים אשר קיימים כאשר הוא מגיע אל המפעל או אחרי הדרישות אשר עולות בגלל הביקורת או המבדק החיצוני, גם מהבחינה של התשתית וגם מהבחינה של מערכת האיכות והבטיחות של המזון, ולהעניק מענה מקצועי אשר מקשר בין הלקוח אל מכון ההתעדה או משרד הבריאות.

קרדיט תמונה FREEPIK
קרדיט תמונה FREEPIK

 

תקנים ומערכות איכות אשר קיימים בתחום המזון

ISO 9001 , זה הוא תקן אשר מיועד לשמירה על המערכת של ההבטחה של האיכות אשר היא נאותה שתוודא שהמוצר או השירות של המפעל הנ"ל''ל יעמדו בכל הקריטריונים הכי חשובים תוך כדי השגת איכות גבוהה של מערכת הניהול גם במפעל וגם במוצרים. HACCP זוהי מערכת או שיטה אשר נועדה לקיים בטיחות במזון באמצעות 7 עקרונות עיקריים. המערכת הזאת נועדה לזהות נקודות מאוד חשובות בכל התהליך של הייצור אשר מורידות את הסיכונים הקיימים שיש במוצר המזון. יש מזונות אשר עלולים לגרום לחנק, הרעלה או זיהום חיידקי בכל האוכלוסייה וסכנה תזונתית רבה אצל אנשים אשר סובלים מאלרגיות שונות למזון.

מה המקום של הלקוח אל מול היועץ?

ללקוח יש מקום חשוב מאוד בכל התהליך ובשמירה על המערכת של האיכות והבטיחות הגבוהה במפעל שלו. טכנולוג מזון עוזר בקידום כל התקנים ויודע בצורה הכי מקצועית איך לשפר את המערכת של הבטחת האיכות, יודע לזהות את כל הפערים שקיימים בין המצב של העסק לבין הדרישות של התקן, גם מבחינה של תשתיות וגם מבחינת הניהול השוטף של המחלקה להבטחת האיכות של הלקוחות.

גרינברג מהנדסים

בתור יועצים אנחנו יודעים לכוון את ההנהלה של המפעל אל נותני השירות הכי מקצועיים מתוך היכרות מלאה, גם אם זאת חברת ניקיון אשר מבצעת הדרכה אל הלקוח על ביצוע של ניקיון תקין למפעל מזון שלו בשביל למנוע גדילה של חיידקים, זיהומים ולכלוכים, וגם אם זאת חברת הדברה אשר תדביר מזיקים במפעלים של הלקוחות, כמו כן, יש התייחסות גם לאדריכלים אשר יודעים להקים תוכניות אדריכליות לכל מיני מפעלי מזון ולהתאים אל הדרישות של התקנות של משרד הבריאות ואפילו נותנים שירותי מעבדה בעזרת המעבדות המקצועיות שיש בארץ אשר מוסכמות לביצוע הבדיקות של המזון.

עדכונים אחרונים

קרדיט תמונה FREEPIK

רעיונות להפעלות לפורים לילדים

פורים הוא אחד החגים השמחים והצבעוניים ביותר בלוח השנה, והוא הזדמנות נפלאה לשמח את הילדים…
קרדיט תמונה FREEPIK

מהו קידום באאוטבריין וטאבולה ולאיזה עסק הוא מתאים?

כל עסק רוצה להיות במקום שבו הלקוחות שלו נמצאים וזה... ובכן - הרשת. אבל איך גורמים לאנשים…
קרדיט תמונה FREEPIK

מהי מטרתו של הטיפול הנטורופתי? וכיצד הוא נראה בפועל?

הנטורופתיה היא שיטת טיפול טבעית המבוססת על גישה הוליסטית, כלומר ראיית האדם כמכלול של גוף,…
קרדיט תמונה FREEPIK

כיצד עולם בניית משחקי המחשב יושפע מה-AI?

בינה מלאכותית (AI) משנה את הדרך שבה משחקי מחשב נוצרים, מתנהלים ומתפתחים. בעבר, AI שימשה…
קרדיט תמונה FREEPIK

ריהוט למשרד שיתאים לכל תקציב: איך לבחור נכון

ריהוט משרדי משפיע באופן ישיר על הפרודוקטיביות, הנוחות והתדמית של העסק. בין אם מדובר במשרד…
קרדיט תמונה מג'רני

עו"ד בפלילי רמת גן – המומחה שלכם לייצוג משפטי מקצועי

עו"ד בפלילי רמת גן עוסק במגוון תחומים משפטיים הקשורים לעבירות פליליות. תפקידו של עורך דין…