טיפול הרשויות בפגיעות מיניות בילדים – "החקיקה בישראל מתקדמת, היישום לוקה בחסר" במסגרת דיון מקיף בנושא עלה כי 1 מכל 6 ילדים בישראל מותקף מינית. מנכ"ל מרכז סיוע בבית שמש סיפר על 600 מקרים בהם טיפל ב-5 וחצי שנים. מוסדות חינוך מנועים מלהעביר בניהם מידע אודות ילדים שנפגעו וסטודנטים לרפואה לא עוברים הכשרה לזיהוי ילדים שהותקפו. בנוסף עלה כי משרד הרווחה לא מצליח לגייס חוקר ילדים דובר ערבית בדרום הארץ. בדיון הוצגו נתוני סגירת תיקי עבירות מין. יו"ר הוועדה, ח"כ יפעת שאשא ביטון קראה לשינוי תפיסתי: "במדינת ישראל מתחשבים יותר בפוגע"
ח"כ עיסאוי פריג' (מרצ) בתגובה להסרת החשדות בדבר ה"אונס הלאומני": "אני קורא למפכ"ל רוני אלשיך להורות על פתיחת חקירה נגד משפחתה של הצעירה שבשל מניעים לאומניים העלילה עלילת דם על חפים מפשע."
לדברי פסיכותרפיסטית ומטפלת בהבעה ויצירה במרכז הרב תחומי לטיפול בנפגעות תקיפה מינית בביה"ח בני ציון, ליאורה זומר, המשמשת גם כיו"ר עמותת ט.ד.י. - טראומה ודיסוציאציה ישראל, "המרחב הווירטואלי- חברתי הנוסף הרחיב את מגוון אפשרויות התקשורת בין בני אדם למרחבים בהם פוטנציאל החשיפה להמונים, והאפשרות לאבד את השליטה על הפרטיות הפכו לבעיה של ממש. כאשר מדברים על פגיעה מינית במרחב המציאותי, הפוגע בדרך כלל מוכר לנפגעת והיא ברוב המקרים מודעת למה שקורה לה. ואולם, במקרה של פגיעה מינית ברשת הווירטואלית מתווספים מימדים שמרחיבים את ספקטרום הנזקים הפסיכולוגיים"
ציפי לבני, יו"ר האופוזיציה, בהתייחסות ראשונה להכרעת השופטים במשפט קצב, בכנס משפט ותקשורת במרכז האוניברסיטאי אריאל שבשומרון:"אין זה יום פשוט למדינת ישראל, יום שבו נבחר ציבור מורשע בעברות אונס. קיימת תחושה שזה עניין של נשים מול גברים אך זה עניין בין קורבנות לבין אלה שמנצלים אותן ואת חולשתן."