לובל הציג את הדגם המתוכן של בית הספר לרפואה שישתרע על פני 3000 דונם . מבני בית הספר, קריית המחקר והמעונות, יהיו במתחם אחד, כאשר בית הספר יבנה בבניה ירוקה עם כול המשתמע מכך, אנרגיה סולרית, מערכות לטיהור שפכים וכדומה. העבודות ימשכו לפחות ארבע שנים.
כבר היום נוצרו שיתופי פעולה עם בית הספר לרפואה במיאמי, ועם בתי חולים בעולם שבחלקם הגדול מכהנים בתפקידים בכירים ביותר יהודים המוכנים לבחון עלייה לישראל כדי להוביל את בית הספר החמישי בישראל לרפואה. בית הספר לרפואה יעסוק במחקרים ייחודיים לגליל ,יקים ויעבה מכוני מחקר. חברי הסגל יחויבו לגור בגליל. סטודנטים שיתחייבו לעבוד בגליל יקבלו את מלא מלגת הלימודים. שבעת בתי החולים הקיימים בגליל ישמשו כמרכזי הכשרה והתמחות .
בכנס הובע צער על החלטת המל"ג לאשר לבית הספר מסלול לימודי של ארבע שנים ולא שש. הנוכחים החליטו לפעול לשינוי ההחלטה, שכן לימודים של ארבע שנים ולא שש לא ישיגו את המטרה לשמה הוקם בית הספר, והרופאים שישלימו לימודים במקומות אחרים לא יחזרו לגליל. ראש המועצה מקומית קצרין ויו"ר הרשות לפתוח הגליל סמי בר לב אמר כי יש לנצל את שעת הרצון בממשלה שרואה היום את הגליל כמקום שמחייב השקעות ולזרז את כל הליכי התכנון והבנייה..
מנהל בית החולים בנהרייה פרופ" שאול שאשה הציג בכנס נתונים חמורים על מצב הרפואה בגליל. לדבריו בית הספר לרפואה חייב להיות מנוף לשדרוג בתי החולים במכשור וכוח אדם שכן המצב היום הוא שבעיר תל אביב יש פי עשר יותר מיכשור רפואי מבגליל כולו. "פערי הבריאות בין בתי החולים בגליל, למרכז הארץ גורמים לתמותה גדולה יותר של תושבים. יש לעצור את הפיתוח במרכז ולהעביר את מרכז הכובד לגליל" אמר שאשה בכנס והביע תקווה שבית הספר לרפואה יוביל את השנוי