מקור המילה "בלינצ'ס" הוא ביידיש וככל הנראה מדובר בשיבוש של המילה הסלאבית "מלין" שפירושה "לטחון" ומכאן באנגלית "בלינץ". באימפריה האוסטרו-הונגרית, הוגשו הבלינצ'סים עם תוספות כמו קצפת, אגוזים, סירופים למיניהם, סוכר, ריבה או ממרחים.

כלים

בלינצ'ס למהדרין מכינים מבצק שאינו עובר התפחה - בצק העשוי מקמח, מים (או חלב) וביצה, מעורבב לבלילה דלילה ומטוגן במחבת שטוחה ורחבה. הכלל הראשון בהכנת עלי בלינצ'ס הוא שהעלה הראשון תמיד ייקרע/יישרף/לא יצליח ולכן כדאי לוותר מראש ולהתחיל ישר מהשני. לאחר שעלי הבצק מוכנים, ממלאים אותם בתערובת של גבינה מתוקה (עם או בלי צימוקים) ומגלגלים כך שלא יישארו קצוות חשופים שדרכם יכולה המלית לברוח.

עם המודעות לתזונה בריאה ומופחתת קלוריות ושומן, גם עלי הבצק הדקים ודלילי הקמח קיבלו תפנית חדשה. תהליך הטיגון עבר שינוי והיום נעזרים במחבתות עם ציפויי נון-סטיק המאפשרות טיגון חביתיות מופחתות שומן באופן משמעותי.

ואיך אפשר בלי מתכון??

הבלינצ'ס של פיליס גלזר

(מתקבלים כ-12 יחי' בלינצ'ס או יותר):

הבלינצ'ס שלי קטנים יותר מהרגיל, אך הם גם מופחתי קלוריות ואסתטיים מאד להגשה. בהכנתם השתמשתי במחבת של המותג קוצ'ינה מיה בגודל 20 ס"מ וגיליתי לשמחתי שרק הייתי צריכה לשמן אותה קלות לבלינצ'ס הראשון – לאחר מכן אין צורך לשמן אותה שוב.

טיפ: אל תתייאשו אם הבלינצ'ס הראשון לא יוצא טוב. זה לרוב כך. ממליצה בחום שתתיחסו אליו כניסיון שתכליתו לבדוק אם צריך עוד מים או לא.

המצרכים:

2 ביצים

1 כף שמן זית או קוקוס

2 כוסות קמח 70% מלא או קמח כוסמין 70% מלא (להשיג בחנויות טבע)

3 כפיות סוכר קנים טבעי

2 כוסות + 2-3 כפות מים

מעט שמן זית או קוקוס לטיגון

אופן ההכנה:

1. בקערה, טורפים את הביצים עם השמן, סוכר וקורט מלח. טורפים פנימה את הקמח והמים בהדרגה.

מערבבים היטב עם מטרפת יד ליצירת בלילה אחידה וחלקה, ללא גושים בכלל. אם הבלילה סמיכה מדי, ניתן להוסיף מעט מים ואם היא דלילה מדי, יש להוסיף מעט קמח בהדרגה. הבלילה תהיה יותר דלילה מפנקייק, אבל לא דקה מדי.

2. מחממים מחבת קוצ'ינה מיה בגודל -20 ס"מ ומשמנים בשכבה דקה של שמן. ממלאים מצקת קטנה ב-3 כפות בלילה ויוצקים לתוך המחבת. מנענים את המחבת מצד לצד ע"מ ליצור שכבה אחידה ודקה של בליצנ'ס.

3. משאירים את הבלינצ'ס על צד אחד עד ששוליו מתרוממים וניתן להפכו בקלות עם כלי פלסטיק,הופכים לצד השני לעוד מספר דקות בודדות. ממלאים במילוי מלוח או מתוק.