בשנים האחרונות הולכת וגוברת ההבנה כי חשיבותו של המזון בזמן ההחלמה היא שוות ערך לנטילת התרופות וכי לאוכל שאנו אוכלים ישנה השפעה ישירה על תהליך ההבראה. הקריה הרפואית רמב"ם חרטה את הנושא על דגלה ומזה זמן מה מוביל ביה"ח מספר מהלכים במטרה להעלות את המודעות לחשיבות התזונה במהלך האשפוז, הן בקרב הצוות הסיעודי והרפואי והן בקרב המטופלים ובני משפחותיהם. ההתייחסות הרב-תחומית לנושא איננה פוסחת על שום היבט במערך התזונה של רמב"ם ולאחרונה תפיסה זו באה לידי ביטוי בקורס הכשרה ייחודי שהתקיים בביה"ח ובמהלכו למד כח העזר בביה"ח איך להאכיל נכון באמצעות משחק תפקידים. בנוסף, רכשו הסייעות במסגרת הסדנה ידע תיאורטי ומעשי אודות עקרונות ההאכלה הנכונה, תוך כדי התחשבות בהיבטים הפיזיים ובהיבטים הרגשיים של החולה.
הסדנה נערכה במסגרת הקורס לסייעות אותו מקיימת יחידת פיתוח צוות והדרכה בסיעוד ברמב"ם, זו הפעם השישית השנה. הסדנה היא פרי שיתוף פעולה של בתיה וקסלר, ס. מנהלת הסיעוד ברמב"ם ומנהלת הדרכה ופיתוח צוות בסיעוד, גב' ננסי בלק מרכזת הקורס, גב' אירנה פפיר אחות מתאמת תזונה בביה"ח ומחלקת תזונה של רמב"ם, בראשותה של ד"ר גילה רוזן. הסדנה אורגנה ע"י גב' איריס אלעד ממחלקת התזונה והונחתה ע"י גב' שרית הרצמן הררי.