לאור הצלחת האירוע אשתקד, יתקיים גם השנה אירוע LSIE 2015- אירוע בינלאומי לענף מדעי החיים, בתאריכים 9-10 בדצמבר במלון דיויד אינטרקונטיננטל בתל אביב. במסגרת האירוע יתקיימו ארבעה כנסים בינלאומיים ולצדם תוצג תערוכה לתכנון, פיתוח וייצור מכשור רפואי ותרופות הגדולה בישראל.. אלפי משתתפים מענפים שונים בתחום מדעי החיים צפויים להשתתף באירוע ולקחת חלק בסדרת הדיונים המרתקים.
חדשות הבריאות
ראש ורוד: הסלביות נרתמות למען המודעות לסרטן השד באמצעות פיאות ורודות
חושבות ורוד: לקראת חודש המודעות לסרטן השד שיפתח ב-1 לאוקטובר וימשך כחודש ימים מוצעים מוצרים רבים נושאי הסרט הורוד שתכליתם לעודד בדיקה מוקדמת ואף לעזור בגיוס תרומות לחקר המחלה ולמציאת תרופה.
נתגלו מוקדים נוספים של יתושים נגועים בקדחת הנילוס המערבי
מנכ"ל המשרד להגנת הסביבה, ישראל דנציגר, הורה לקיים מבצע נרחב לאיתור מוקדי דגירת יתושים זאת בעקבות ריבוי מקרים של גילוי נגיף קדחת הנילוס בחודשים האחרונים, בבדיקות מומחי המשרד להגנת הסביבה ומשרד הבריאות, אותרו בשבועיים האחרונים יתושים נגועים בנגיף קדחת הנילוס המערבי בצפון ירושלים, בעמק יזרעאל ליד עפולה, מדרך עוז, היוגב וחנתון, בנתניה ליד רמת פולג ובתלמי אלעזר
מרכז חדשנות ארצי לגנטיקה רפואית ראשון מסוגו הוקם בישראל
בשנים האחרונות אנו עדים לחידושים דרמטיים, בתחומי הגנטיקה הרפואית המאפשרים אבחנה מדויקת של סיכון מוגבר למחלות ובהתאם גילוי מוקדם והתאמה של טיפול אישי מתקדם. ברוח זו הוקם בימים אלו מרכז ארצי חדש ופורץ דרך לגנטיקה רפואית. המרכז נקרא GNA Medical והוא מאויש על ידי צוות רפואי מוביל בתחומי הגנטיקה השונים בראשות פרופ' איתן פרידמן, מנהל היחידה לאונקוגנטיקה במרכז הרפואי שיבא תל השומר אשר מכהן כמנהל רפואה ראשי במרכז החדש.
הסלמה במאבק עובדי ש.ל.ה
העובדים יפגינו מול הבית של הבוס: עובדי ש.ל.ה החברים בכוח לעובדים יפגינו ביום שישי מול ביתו של בכיר, סמנכ"ל הכספים, במחאה על סחבת במו"מ
משרד החקלאות מתריע: צריכת חלב ומוצרי חלב לא מפוסטרים עלולים לגרום לתחלואה קשה ולעתים רחוקות אף למוות
משרד החקלאות מתריע: צריכת חלב ומוצרי חלב לא מפוסטרים עלולים לגרום לתחלואה קשה ולעתים רחוקות אף למוות. האזהרה באה על רקע הגידול החד במספר הנדבקים במחלת הברוצלוזיס (קדחת מלטה) כתוצאה מצריכת מוצרי חלב לא מפוסטרים מחלת ברוצלוזיס עלולה לגרום לפגיעות במערכות גוף שונות לעיתים לצמיתות, לעקרות בקרב גברים, להפלות בקרב נשים, לנכות, ובמקרים נדירים אף למוות. בשנים 2014 ו- 2015 עד כה אושפזו כ- 150 חולים בבתי חולים, ודווחו למשרד הבריאות חולה אחד או שניים ביום
מחקר: טיפול בתא לחץ משפר את מצבן של נשים הסובלות מפיברומיאלגיה
חוקרים מאוניברסיטת תל-אביב וממספר מרכזים רפואים בארץ ,בשיתוף עם עמיתים מאוניברסיטת רייס בארה"ב, פיתחו טיפול חדשני ואפקטיבי לפיברומיאלגיה: חשיפה בתא לחץ לאוויר עשיר בחמצן.
הטיפול החדש שיפר משמעותית את מצבן של 70% מהחולות שהשתתפו במחקר, ועשוי להקל על סבלן של מיליוני נשים בכל העולם.
פיברומיאלגיה היא תסמונת כאב כרונית הפוגעת בכ-4-2% מהאוכלוסייה בעולם המערבי, 90% מהם נשים. כיום ידוע כי המחלה מופיעה בעיקר בשלושה מצבים: חבלת ראש, זיהום המערב את מערכת העצבים או סטרס נפשי קשה ומתמשך. מקורה של המחלה הקשה לא אותר עד כה, ולפיכך הטיפולים הניתנים עד כה לחולות מתייחסים אך ורק לסימפטומים, ויעילותם מוגבלת. המחקר החדש הצליח לגלות את הגורם הראשוני למחלה - שיבוש במנגנון מוחי האחראי על עיבוד הכאב, ולהציע לראשונה טיפול אפקטיבי.
השתתפו במחקר: ד"ר שי אפרתי, מנהל מרכז סגול לרפואה היפרברית במרכז הרפואי אסף הרופא, וחבר בסגל בית ספר סגול למדעי המוח באוניברסיטת תל-אביב, פרופ' אשל בן-יעקב ז"ל – שהיה איש סגל בכיר בבית הספר לפיזיקה ולאסטרונומיה ובבית ספר סגול למדעי המוח באוניברסיטת תל-אביב; פרופ' דן בוסקילה מאוניברסיטת בן גוריון, מומחה בינלאומי לפיברומיאלגיה, וד"ר יעקב אבלין, ראש המרפאה לפיברומיאלגיה במכון לראומטולוגיה במרכז הרפואי תל-אביב ע"ש סוראסקי (איכילוב).
המחקר התפרסם בחודש יוני 2015 בכתב העת PLOS One.
שיפור אצל 70% מהנשים
"במחקרים קודמים בתא הלחץ מצאנו כי סדרת טיפולים משפרת משמעותית את מצבם של נפגעי שבץ מוחי וחבלות ראש," אומר ד"ר אפרתי. "גילינו כי מתן חמצן בלחץ גבוה מביא להתחדשות ולתיקון נזקים ברקמת המוח בחולים אלה, גם שנים רבות לאחר הפגיעה."
בעקבות ההצלחה המרשימה ביקשו החוקרים לבחון את יעילות השיטה לטיפול במחלות ופגיעות מסוגים אחרים, ובחרו בפיברומיאלגיה. במחקר השתתפו 60 נשים בנות 67-21 שנים, שאובחנו כסובלות מפיברומיאלגיה לפני יותר משנתיים. בתחילת המחקר נערך לכל המשתתפות מיפוי מוח ברזולוציה גבוהה, שמציג את פעילות המוח – באמצעות כלים אנליטיים שפיתח פרופ' בן-יעקב ז"ל. לאחר מכן חולקו הנשים לשתי קבוצות: חציין קיבלו את הטיפול, והמחצית השנייה שימשה כקבוצת בקרה.
הנשים שקיבלו טיפול הגיעו לתא הלחץ במרכז הרפואי אסף הרופא חמש פעמים בשבוע לאורך תקופה של חודשיים. כאן הן נחשפו לתנאים של 100% חמצן בלחץ של 2 אטמוספירות (פי 2 מהלחץ בתנאים רגילים) למשך שעה וחצי בכל ביקור. "התוצאה הייתה מעודדת ביותר," אומר ד"ר אפרתי. "מצבן של כ-70% מהנשים שטופלו בתא הלחץ השתפר במידה כזאת, שלא ניתן עוד להגדירן כחולות פיברומיאלגיה."
פגיעה במנגנון עיבוד הכאב
בתום סדרת הטיפולים עברו המשתתפות מיפוי מוח נוסף, שהעלה גילויים חשובים. לדברי ד"ר אפרתי: "מצאנו שינויים במוח התואמים לשיפור במצב הקליני, וזיהינו במדויק את האזורים במוח האחראים על הפיברומיאלגיה. למעשה איתרנו את המקור לתסמונת, והוכחנו שפיברומיאלגיה היא במהותה פגיעה במנגנון עיבוד הכאב במוח. הטיפול בתא לחץ מטפל בשורש הבעיה, ומתקן את רקמת המוח הפגועה, ולכן הוא יעיל כל כך. ייתכן שבעתיד נוכל אף לאבחן פיברומיאלגיה על סמך המאפיינים הנצפים במיפוי המוח."
כעת ממשיכים החוקרים בפרויקט מחקר מקיף על התחדשות רקמות המוח בתנאים של תא לחץ. מחקרם הבא יעסוק בחולים עם ירידה קוגניטיבית קלה, שעשויה להיות תחילתה של דמנציה. "אנחנו מאמינים שלטיפול בתא לחץ יש פוטנציאל גדול ככלי טיפולי למגוון גדול של מחלות ופגיעות שקשורות למוח," אמר בשעתו פרופ' בן-יעקב ז"ל. "כידוע, בעיות כאלה עלולות להיווצר בגיל המבוגר, עם הירידה ביעילות זרימת הדם הנושא חמצן אל המוח ובתוכו. לכן ייתכן בהחלט שהטיפול החדש יוכל לסייע לאנשים המצויים בשלבים מוקדמים של דמנציה או אלצהיימר, ולמנוע את התדרדרות המחלה. אולי בעתיד אף נוכל להעניק למוח טיפולי 'אנטי-אייג'ינג' – שיתחזקו אותו וישמרו את תפקודו עד יומנו האחרון."