במסגרת התוכנית, תאפשר יבמ עבודה משותפת עם מערכי המכירות, השיווק והסיוע הטכני שלה הפרוסים ברחבי העולם כמו גם גישה אל קהילת החוקרים שלה. כידוע, יבמ משקיעה מדי שנה כ- 6 מיליארד דולר במחקר ובפיתוח ונהנית כיום מהניסיון המבוסס והעשיר ביותר בתעשייה בכל הנוגע להבאת טכנולוגיות ומיזמים חדשים אל השוק הבינלאומי.
במסגרת התוכנית החדשה לחברות סטארט-אפ צעירות, משתפת יבמ פעולה עם שורת גופים במדינות שונות – ובכלל זה קרנות הון סיכון, ארגוני יזמים, אקדמיה, גורמי ממשל ועוד.
מיכאל אורן, מנהל היחידה לטכנולוגיה גלובאלית ביבמ ישראל ציין כי כיום ממוצבת יבמ בעמדה ייחודית המאפשרת לה לסייע לחברות הזנק, בזכות עומק המשאבים, הניסיון בתחומי תעשייה שונים ותשתית העבודה המשותפת עם מוסדות, ממשלות ועסקים בכל העולם. אסטרטגיית העולם החכם של יבמ ושנים של השקעה במחקר, מאפשרים לחברה לבנות ולהציע מוצרים ושירותים המבוססים על רעיונות חדשים. מסגרות לפתרונות של יבמ לתחומי תעשייה שונים, למשל, מהווים פלטפורמות תוכנה מקיפות המיועדות למצות את פוטנציאל השוק במגזרים "לא מסורתיים", דוגמת מערכות מים חכמות, בניינים חכמים ושירותי בריאות חכמים.
אורן הוסיף כי ייחודיות התוכנית החדשה הינה בעובדה כי היא מוכוונת לתעשיות בהן יש ליבמ את הידע והניסיון המאפשר לחברות צעירות להבין את שפת הלקוח כבר בראשית דרכן ובכך לחסוך את שלב ה"ניסוי והטעיה" המאפיין חברות בשלבים כה מוקדמים ולהביא את הפתרון שלהן לשוק מהר ככל האפשר.
החברות הזכאיות להשתתף בתוכנית צריכות להיות בבעלות פרטית, לפעול פחות משלוש שנים ולפתח תוכנה המשתלבת בתחומי המיקוד של מיזם ה"עולם החכם" (Smarter Planet) של יבמ. במסגרת תוכנית הסיוע של יבמ יוכלו חברות הזנק ומיזמים חדשים לקבל לראשונה כלים כמו גישה ללא תשלום לכלי התוכנה של יבמ, ובכלל זה מסגרות התוכנה של יבמ לתחומי תעשייה שונים, המאפשרות האצה משמעותית של תהליכי הפיתוח, הזדמנויות לחשיפה בפני הלקוחות הגדולים ביותר של יבמ, השתתפות בסדנאות Smart Camp של יבמ ברשת מרכזי החדשנות של החברה ברחבי העולם. בישראל יתקיים האירוע בסוף יוני, גישה לקהילת המפתחים אותה מלווה יבמ במסגרת DeveloperWorks, המאגדת יותר משמונה מיליון מפתחים ויזמים מכל העולם והשתתפות ברשת חברתית תומכת החיונית להצלחה My DeveloperWorks.
ג'ים קורגל, מנכ"ל חטיבת בתי תוכנה עצמאיים (ISVs) ביבמ והממונה על הקשר עם מפתחים, הסביר בעת ההשקה כי כבר כיום יש חברות המפתחות יישומים מבוססי טכנולוגיות של יבמ העומדים בקריטריונים של המיזם.
התכנית תופעל ע"י יחידת ה- GTU ביבמ ישראל, הפועלת מול חברות טכנולוגיות ישראליות לביסוס שיתופי פעולה, אשר יניבו פתרונות בעלי ערך מוסף המשותף לשני הצדדים. היחידה מהווה צומת קשר מרכזי בין יבמ ובין גופי הי-טק ומפתחים בישראל המעוניינים לעשות עסקים ולשתף פעולה עם יבמ העולמית. כיום מקיימת היחידה פעילות משותפת עם כ-150 חברות ישראליות ומניבה כ-1.2 מיליארד דולר בשנה של עסקאות משותפות עימן.
בין שיתופי הפעולה המוצלחים של יבמ עם חברות ישראליות ניתן לראות את Fenavic ו- CommuniTake בתחום התקשורת, את Navajo בתחום מיחשוב הענן ואת Takadu בתחום תשתיות המים.