עיצוב ריח, אבנים יקרות מחומרים חדשים, תיקון בעיות יומיומיות באמצעות עיצוב, הכנת בירה ביתית וצילום "סלפי" מקצועי (בבת אחת), האינטרנט של הדברים, מיחשוב לביש, טקסטיל עם חיישנים בחלל ארכיטקטוני המגיב למבקרים בו, הנדסת חשמל לנשים, חיזוי טרנדים ורודנות היופי הם חלק מהסדנאות הייחודיות, שנולדו ממפגש מרתק בין יכולות הנדסיות וטכנולוגיות מתקדמות לעיצוב מהפכני ועתידי, ב"פסטיבל המרקחה" השני של שנקר

כלים

בין ה-23 ל-26 בפברואר 2014, יוזמת שנקר, זו השנה השנייה, פסטיבל מיוחד - המשותף לפקולטות להנדסה ולעיצוב - במהלכו למעלה מ-600 סטודנטים ישתתפו בעשרות סדנאות בינתחומיות שיונחו על ידי צוותים משותפים של אנשי מקצוע בכירים מתחומי העיצוב וההנדסה. בשנתו השנייה של המיזם המצליח, יושק שיתוף פעולה ראשון מסוגו בארץ עם הפרויקט החברתי הבינלאומי FixPerts!, שנועד לתקן בעיות יומיומיות בחייהם של אנשים באמצעות עיצוב פורץ דרך

שבוע מרקחה | 23-26.2 | שנקר, ר"ג

"פסטיבל המרקחה" של שנקר, מתמקד בשיתוף פעולה בין הפקולטות להנדסה ולעיצוב וזכה להצלחה גדולה בשנה שעברה. במהלך השבוע הראשון של סמסטר ב' (בין התאריכים 23-26.02) ישתתפו כל הסטודנטים משנה ג' - הן מהפקולטה לעיצוב, הן מהפקולטה להנדסה - בשלל סדנאות מרתקות מתחומים שונים, המחברים בין דיסציפלינות ועולמות תוכן שונים.

בין הסדנאות המסקרנות: עיצוב ריח, בניית אבנים יקרות מחומרים מצויים, מיחשוב לביש ושילוב חיישנים בטקסטיל, הכנת בירה ביתית וצילום "סלפי" - המדריך המלא לסטודנט, חיזוי טרנדים, הנדסת חשמל לנשים, ועוד.

במסגרת פסטיבל המרקחה השני יתקיים - לראשונה בישראל - שיתוף פעולה ייחודי עם הפרויקט החברתי הבינלאומי FixPerts, ששם לו למטרה לשקם ולהעצים את יכולתם של מעצבים ומהנדסים להתערב בחברה דרך פעולות קטנות ומקומיות של תיקון - פיתרון בעיות יומיומיות של אנשים באמצעות עיצוב חדשני. הפרויקט, שצמח בלונדון לפני כשנה כיוזמה של המעצב הידוע דניאל צ'רני, זכה להצלחה רבה באקדמיות ברחבי העולם, תוך התאמה מקומית לכל מדינה בה יושם.

במהלך השבוע יעבדו צוותי הסטודנטים והמרצים עם תושבי השכונה שסביב שנקר, כמו גם עם אוכלוסיות מיוחדות הזקוקות לסיוע נקודתי בתחומים שונים. בסיום כל "תיקון" יופק סרטון בן כ-3 דקות המתעד את הפעילות וישמש למאגר הידע הבינלאומי של המיזם. דניאל צ'רני יתארח בשנקר בין ה-17-18 לפברואר ויעביר מספר סדנאות והרצאות.

סדנאות שבוע המרקחה:

1. "אבנים יקרות" שאלה של 'ערך': עיצוב אובייקט אומנותי (תכשיט) משולב עם טכנולוגיה חומרית-מדעית חדשנית

פרופ' עמוס אופיר ופרופ' דגנית שוקן

בעולם המציע כל כך הרבה תחליפים לדבר האמיתי, למקורי ולאותנטי, שאלה של "ערך" היא נושא עקרוני ומהותי. יצירת והמצאת "אבנים יקרות" מעלה את השאלה לדיון על פני השטח.

במהלך הסדנה אנו מתכננים להמציא, ליצור ולייצר "אבנים" באמצעות חומרים חדשים, ובכך למנף תובנות עכשוויות אחרות הרלוונטיות לשיח בתחום העיצוב.

הסדנה תכלול בין היתר עיצוב מודלים "דמויי יהלום" מחומרים פלסטיים משולבים עם פיגמנטים שמגיבים לסביבה ומייצרים אפקטים אופטיים פיסיקליים. מדובר על פיגמנטים וחומרים "חכמים" המגיבים לטריגרים סביבתיים והם בעלי אפקטים פיסיקליים-אופטיים מיוחדים.

2. בירה ופורטרט עצמי 2.0

מנחים: פרופ' רועי קופר (אמנות) ד"ר דן לויטוס (הנדסה),ברומאסטר אילן לויטוס, מרצה אורח

לדעת כיצד להכין בירה ביתית וכיצד לצלם את עצמך הם סוגי ידע בסיסיים וחיוניים לכל סטודנט\ית. בסדנה זו נלמד את שניהם. נבין מהי הבירה, איך מכינים אותה, למה וכמה. נכין בירה אישית, נטעם בירות שונות ונבקר במבשלה. במקביל נלמד לצלם את עצמנו, ולבדוק האם לשתיית הבירה יש השפעה על הצילום.

3. What.If

הילה שאלתיאלי וליאור בן-גיא

הסדנה מבקשת לאתגר את הסטודנטים לחוות תהליך יצירה פתוח ומתגלגל, בו אלמנטים שלכאורה אין לנו שליטה עליהם, לוקחים חלק פעיל בתהליך יצירת הדימוי/אובייקט ובקביעת התוצאות. אנו מבקשים להעביר חלק מהשליטה, באופן מבוקר, למאפיינים בעלי אופי מכאני או אורגאני, דיגיטאלי או אנושי, מקרי או קבוע מראש, ובכך לאפשר מחקר של מחוזות פחות מוכרים של האסתטיקה המקובלת, לבחון את הגדרותיה ולאתגר את גבולותיה. במסגרת הסדנה האקספרימנטלית שלנו - תהליך העבודה חשוב לא פחות מהתוצר הסופי.

4. Start-Up Factory - האינטרנט של הדברים

תמי ורשבסקי – מנהלת המרכז לחדשנות בשנקר, גל בר-דעה – מנהל אסטרטגיה Y&R ישראל

הטרנד הטכנולוגי הבא הוא כנראה "האינטרנט של הדברים". הרעיון: כל המכשירים והחפצים שסביבנו יהיו תמיד מחוברים לאינטרנט וזה לזה - ממכוניות ממוחשבות ועד טוסטרים מקוונים.

בסדנא ייחודית זו נעזור לסטודנטים להמציא את הדבר הבא בתחום ה-Internet of Things

הסטודנטים יבחרו מוצרים אנלוגיים/טיפשים, יחברו אותם לעולם הדיגיטלי ולאינטרנט ויהפכו אותם למוצרים חכמים ומתקשרים. במסגרת הסדנא נעבוד בקבוצות קטנות שילוו בהרצאות, מנטורינג ובעיקר עבודה במעבדות במטרה לסיים את השבוע עם מוצר עובד.

5. הזירה האינטרנטית וזירת חיינו: השתקפות והשתנות

מאירה לוי, יובל עציוני

מטרת הסדנה לבחון את הסביבה האינטרנטית כמוקד תרבותי. האינטרנט משנה מודלים מוכרים בהקשרים שונים כגון עבודה, חינוך, בריאות ועסקים למודלים פתוחים, חברתיים וגלובליים המייצרים הזדמנויות רבות חדשות, ומאפשרים מה שמכונה "עבודה חכמה". ננסה להבין את השפעות הגומלין בין האינטרנט ותרבות חיינו ואת עקרונות ה"עבודה החכמה", וניישם עקרונות אלו בבניית אתרים בסביבת האינטרנט תוך שימוש בשרותי אינטרנט זמינים. נתנסה בבניית אתרים באמצעות סביבת הפיתוח ,WIX ובניהול דיאלוג בסביבת wiki.

6. עיצוב ומיחשוב - עיצוב אינטראקטיבי של טקסטיל בחלל ארכיטקטוני

רותי רון וד"ר איל שפר

הסדנא תעסוק בעיצוב אינטראקטיבי על ידי שימוש בחיישנים, מיקרופרוססורים מתוכנתים ואקטואטורים.

הסטודנטים יעצבו מיצב ארכיטקטוני רך העשוי טקסטיל אשר יגיב לשינויים סביבתיים שנגרמים על ידי המבקרים בתערוכה, על ידי שינויים גיאומטריים ושינויים בתאורה.

במיצב ישולבו חיישנים שונים כגון קרבה, אור, מגע, אשר באמצעות מערכות מתוכנתות, יגרמו לשינויים בזמן אמת בגיאומטריה של המיצב ובסוגי התאורה. הסדנא תשלב לימוד ויישום של עיצוב, תכנות אינטראקטיבי, אלקטרוניקה והקמת מיצב.

בסיום הסדנא יוצגו תוצריה בגלריה לארכיטקטורה בנמל תל אביב.

7. "כשגוף פוגש מחשוב" Digital Design and the human Body

אפרת גלבוע וצח הררי

סדנה חווייתית ומרתקת; הסדנה תאפשר לכם טעימה ממהפכת התכנון הממוחשב והייצור הממוחשב המתחוללת בשנים האחרונות ותעשיר את ארגז הכלים שלכם כמעצבים ומהנדסים של המחר.

במסגרת הסדנה נשתמש במצלמות של Smartphone ללכוד את הסביבה ולהמירה למודלים תלת ממדיים ממוחשבים. לאחר מכן נשתמש בממשקים לתכן ולאנליזה, ולבסוף נייצר מודלים פיזיים תלת ממדיים בטכנולוגיות ייצור ממוחשב (Laser Cutting).

8. הנדסת חשמל: לא לגברים בלבד

ד"ר גבריאלה דורפמן-פורמן, ד"ר זאב ויסמן, טל קמיל

הסדנא תפתח צוהר קטן לעולם הנדסת החשמל. מבעד לו, יתאפשר למעצבות הצעירות להבין טוב יותר עולם לא מוכר זה. בכוחות משותפים, ננסה להרחיב את הצוהר לכדי שער עתידי, דרכו יבואו נשים רבות יותר ללמוד את התחום.

9. הדבר הבא: חיזוי וזיהוי טרנדים

ד"ר אלעד הריסון, מאיה ארזי

כיצד חברות יכולות לחזות האם המוצר החדש שיוציאו יצליח בשוק? טרנדולוגים (חוזי מגמות) שמים את האצבע על הדבר החם הבא וגורמים לחברות לדהור לשוק עם מוצרים או שירותים נחשקים זמן רב ככל האפשר לפני המתחרים. לכן, ברור כי המשווק הראשון שיזהה נכון את הטרנד הבא ימצא את הדרך ליישם אותו בקופה הרושמת ובעיקר לשלוט בשוק מתפתח של מוצרי צריכה, טכנולוגיה או אופנה מראשיתו. הסדנה תעסוק בהכרת כלים המשמשים מעצבים בחיזוי טרנדים ובהכרת כלים מתחומי ההנדסה והכלכלה שימחישו כיצד לקרוא מגמות מתוך נתונים. ההתנסות המשותפת בכלי חיזוי המשמשים מעצבים ומהנדסים דרך משימת חיזוי צוותית תיתן למשתתפים עושר של כלים וחלופות לחזות את "הדבר הבא".

10. BIO-UTOPIA סינרגיה ביו עולם החומרים ועולם האופנה

אורית פרייליך - מרצה בעיצוב אופנה, ד"ר אנה דותן - מרצה בהנדסת פלסטיקה

הסדנה מיועדת לסטודנטים מכל המחלקות במטרה ליצור חממה יצירתית לעיבוד רעיונות ולמתן פתרונות לבעיות עיצוביות, רפואיות ושיקומיות בצורה של ביגוד חכם המיוצר במדפסת תלת מימד. את הסדנה נפתח בהיכרות עם עולם החומרים וכיצד ניתן להשתמש בהם בתעשיית הלבוש החכם תוך שימוש בהדפסת תלת מימד.

הביגוד יוכל לקרוא נתונים מהגוף ולהיות מופעל חיצונית או להפעיל חלקים בגוף

אצל אלה שגופם אינו מתפקד כראוי .כל סטודנט יוכל להציע פתרונות לבוש חדשניים לפי תחומי העניין והידע שלו.

11. לגעת בצבע: מפגש משולש בין מדע, אומנות, ועיצוב

פרופ' צבי קורן – הפקולטה להנדסה, המחלקה להנדסה כימית, מר יוני גולד – הפקולטה לאמנות רב-תחומית, גב' דליה ברקאי – הפקולטה לעיצוב, המחלקה לעיצוב טקסטיל

סדנת הצבע מציעה טבילה משמעותית לתוך האוקיינוס הרחב של עולם הצבע בעידן המודרני ובתקופות קדומות, ומציעה כלים לגישור על הפער בין תאוריה לפרקטיקה ובין אמנות למדע.

החלק הראשי בסדנה הוא מעשי ויכלול סדרה של התנסויות בצבע:

עבודת סטודיו עם פיגמנטים, דבקים, מברשות, ושפכטלים, בה יתנסו הסטודנטים בחוויית הפיגמנט החי על משטחים של קרטון. התרגול יעבור מפרקטיקה של אמנות מופשטת להמחשה של רעיון קונקרטי בצבע.

בהתנסות האחרת, הסטודנטים יכירו את האומנות, העיצוב, והמדע הקשורים לשימוש בצבענים טבעיים בתקופות עתיקות ובעידן המודרני בתרבויות שונות בעולם. העבודה המעשית תכלול צביעת טקסטילים בשלושת צבעי היסוד בעזרת חומרי צבע טבעיים ממקורות מן הצומח ומן החי.

בסיום התהליך הסטודנטים יתכננו, יבצעו ויעצבו את היצירה העצמאית שלהם באמצעות הכלים שרכשו בסדנה.

12. רודנות היופי: מבט ביקורתי

ארז עמירן: המחלקה לעיצוב אופנה, ד"ר זיו נאמן: לימודי תרבות

הסדנה תעסוק באופן ביקורתי ב"אידיאל היופי" הפופולארי, אשר נהפך לנורמה כמעט אוניברסאלית, כפי שהוא מיוצג, מופץ ונכפה על-ידי תעשיית האופנה, המדיה והתרבות הפופולארית לגבי נשים, ובעשורים האחרונים, באופן הולך וגובר גם לגבי גברים.

מטרת הסדנה היא לחשוף לסטודנטים, דרך הרצאות ודיונים, מחקר התנסויות ופעילויות שונות ש"אידיאל היופי" העכשווי הוא הבנייה תרבותית-היסטורית "מלאכותית", להסביר עד כמה "אידיאל" זה שזור באידיאולוגיה פטריארכלית המכפיפה נשים. כיצד המדיה והפרסום מפיצים ומטפחים את אידיאל היופי. כמו גם, כיצד הקפיטליזם הצרכני בדינאמיקות שונות – יחד עם עולם האופנה, הפרסום והמדיה – מדרבן ומנצל את "אידיאל היופי" למטרות רווח. הסדנה תסתיים בהעלאת רעיונות לנורמות יופי אלטרנטיביות על-ידי יצירת סקיצות למסע פרסום לאופנה המיועדת לנשים שאינן רזות וצעירות כמו דוגמניות אופנה וגם אינן בהכרח בעלות מעמד כלכלי גבוה.

13. עיצוב ריח - ביקבוּק של זכרון

עירין חבקין, מעצבת תעשייתית, מרצה בעיצוב תעשייתי, ניר דבוטון, מרצה, המכון לחקר הפרמצבטיקה והקוסמטיקה, הנדסה כימית

הסדנה מאפשרת חשיפה נדירה והתנסות מעשית בעבודה עם פורמולציות ותמציות ריח, ופותחת דלת לשיתופי פעולה מרתקים בין מחלקות העיצוב וההנדסה. במהלך הסדנה נרקח ריחות בתהליכים שונים: מזיקוק תמצית הריח שנשאר בסוודר של סבתא ועד ניסויים אקזוטיים בחומרי טעם וריח וננסה לדון בשאלה איך בכלל שמים ריח על הגוף. ארבעה ימים אינטנסיביים של עיצוב ופיתוח מוצרים שיש בהם חוויה חושנית, מעוררת ומלמדת, כאשר התוצאה בפועל תהיה פורמולציית 'בושם', רחוקה ככל האפשר מהקיים על המדף בסופר-פארם, שוברת את הסכמה המקובלת כפיה המוצר נתפס היום ומצליחה להעביר סיפור יפה חדש.

14. להכניס את השמש הביתה – כשטכנולוגיה פוגשת אמנות

ד"ר ליביו גל, אפרת קליפשטיין

אובייקטים יומיומיים ומוכרים לכולנו, יכולים לקבל טוויסט מחשבתי קטן ולהפוך למשהו אחר לגמרי, כמו שמש בתוך מוזיאון. התוצאה יכולה להיות חוויה רגשית, כמעט מיסטית.

בסדנה שלנו ננסה לקחת חפצים מעולמנו הקרוב והמוכר ולהפיח בהם רוח חיים באמצעים טכנולוגיים פשוטים כמו מנורות, מאווררים, מפזרי חום ומנועים קטנים. היצירה צריכה להפעיל את הצופים וליצור עבורם חוויה מרגשת ומיוחד.

15. בואו נשקר בלבן, בשחור ובצבעים אחרים

עפרית קינר (לימודי חוץ) ומושון זר-אביב (תקשורת חזותית והנדסת תכנה)

זה יפה לשקר? לפעמים. בסדנה נבחן כיצד מושגים של אמת, שקר ומניפולציה מתערבבים זה בזה ומעצבים את תפיסת המציאות שלנו. נתנסה בכלים מדעיים וויזואליים העומדים לרשותנו כשאנו רוצים להסתיר את האמת או לגלות את השקר.

שבוע מרקחה יתקיים ברחבי המכללה ברמת-גן (אנה פרנק 12, ידע-עם 8, ז'בוטינסקי 8) בין ה-23-26 לפברואר.

דניאל צרני | הרצאה | 17.2 בשעה- 19:00 | אודיטוריום שנקר, ידע העם 8, ר"ג

ההרצאה פתוחה לקהל

עדכונים אחרונים

דצמ 26, 2024

קורס מכירות אונליין – הטוב ביותר בארץ!

בעולם העסקי המתחדש והדינמי, יכולת המכירה היא אחד המפתחות להצלחה. אם אתם בעלי עסק…
ספט 29, 2024

שילוב בין יזמות לטכנולוגיה: הכשרה אקדמית שיכולה לעזור לכם להקים סטארט אפ

העולם המודרני רווי חדשנות טכנולוגית, וסטארט-אפים טכנולוגיים ממשיכים להוביל את השינוי…
ספט 26, 2024

הצעד הראשון לקראת תואר באמנות: חושפים את התוכנית ללימודים בבית ברל

תואר ראשון באמנות: הדלת לעולם של יצירה עולם האמנות הוא עולם של אינסוף אפשרויות. תואר…
אוג 22, 2024

ניהול סטארט-אפ נכון: טיפים שכל יזם מתחיל צריך להכיר

הקמת סטארט-אפ היא תהליך מאתגר ומרגש המצריך ידע, יצירתיות ויכולת ניהול גבוהה. הצלחת…
יול 31, 2024

קשיים ואתגרים באקדמיה: הסוד טמון בתכנון ואסטרטגיה

לימודים אקדמיים הם תקופה מאתגרת ומלאת לחץ עבור סטודנטים רבים. ההתמודדות עם הקשיים…
ינו 29, 2024

מקצועות מבוקשים ומתגמלים לשנת 2024

גם על רקע המלחמה, שוק העבודה ממשיך להתפתח ויוצר הזדמנויות חדשות במגזרים שונים. בתקופת…