מדובר בתוכנית לימודים של שנתיים בסין (לא לימודי סטאז' של שלושה חודשים כפי שנהוג בשאר המכללות לרפואה משלימה בישראל). במסגרת התוכנית נדרשים סטודנטים שלומדים במשך 3 שנים רפואה סינית בבית הספר לרפואה משלימה בסמינר הקיבוצים לצאת לסין לתקופת לימודים אינטנסיביים של שנתיים נוספות באוניברסיטת צ'נגדו, בסופן הם זוכים לתואר ראשון (B.A) בין לאומי ברפואה סינית מסורתית.
התואר מקנה לבוגרים אפשרות להמשיך ללימודי תואר שני מוסמך במגוון אוניברסיטאות ומכללות ברחבי הארץ ובעולם ומקנה כמובן פטורים לסטודנטים שמחליטים לבצע הסווה למקצועות בתחומים השונים דוגמת מדעי החברה וכלכלה. ראוי לציין כי זו פעם ראשונה שמוסד מערבי מקבל אישור להתחיל את לימודיו בארץ המוצא ולעשות בצ'נגדו את ההשלמה בשפה האנגלית.
צ'נגדו נחשבת לאחת האוניברסיטאות המובילות בתחום לימודי הרפואה הסינית בעולם ולומדים בה כ-22,000 סטודנטים. לצורך קבלת התואר מכירה צ'נגדו בשלוש שנות הלימודים בבית הספר לרפואה משלימה של סמינר הקיבוצים כנקודות זכות לתואר מסין, מתוך 5 שנות לימוד סה"כ שנדרשות להשלמת התואר. כאמור, במסגרת ההסכם נדרשים הסטודנטים להשלים שנתיים אקדמיות נוספות של לימודים מתקדמים בסין מעבר לשלוש השנים האקדמיות שלמדו בארץ.
ההסכם בין המוסדות נחתם לאחר שבסמינר הקיבוצים התאימו הדרישות האקדמיות לתנאים שהציבה צ'נגדו. תלמידי המכללה שסיימו 3 שנות לימוד במסלול לרפואה סינית, משלימים את הקורסים הנדרשים ועוברים בהצלחה את המבחנים, יכולים להשלים את המסלול הקיים לתואר ראשון בסין.
הלימודים באוניברסיטה הסינית כוללים סטאז' בבית חולים סיני מסורתי. היקף השעות המעשיות עומד על 1,455 שעות(בניגוד ל-180 שעות הנדרשות בארץ) ומקנה ערך מוסף משמעותי למטפל הנכנס לשוק העבודה. משך ההשלמה כולל ברובו התמחות בבית החולים האוניברסיטאי בצ'נגדו. צ'נגדו נמנית על המוסדות האקדמיים המוכרים ע"י אונסקו לצורך הכרת תארים אקדמיים.
רמון ולמן, שעומד בחמש השנים האחרונות בראש בית הספר לרפואה משלימה בסמינר הקיבוצים יזם והוביל את ההסכם שנחתם בין אוניברסיטת צ'נגדו לבין מכללת סמינר הקיבוצים. רמון התאים את תכני בית הספר לרפואה סינית לתנאי הסף שהציבה אוניברסיטת צ'נגדו בתנאי קבלה להמשך הלימודים. ולמן החל את לימודיו ברפואה סינית באנגליה, המשיך באוניברסיטת צ'נגדו ונחשב ממובילי הדרך בשני העשורים האחרונים בקידום הרפואה הסינית בארץ.
ולמן מבהיר כי מדובר בפריצת דרך אדירה שתשנה את פני הרפואה הסינית בישראל: "בפני בוגרי מסלול זה ייפתחו דלתות ואפשרויות מקצועיות רבות, משום שאין שני לו בהתנסות הקלינית ובהכשרה התיאורטית". עוד מציין ולמן כי מחזור הבוגרים הראשון לתואר ראשון מטעם הסמינר שיסיים בשנה הקרובה את הלימודים באוניברסיטת צ'נגדו יוכל להרשם ללימודי תואר שני במוסדות השונים להשכלה גבוהה בארץ, זאת כמובן בהתאם לממוצע הציונים ולדרישות הסף שמציבים המוסדות האקדמיים השונים.
ולמן: "הוועדה להערכת תארים של אוניברסיטת תל אביב אישרה בפנינו את התואר כלימודי המשך במידת הצורך וכך גם אוניברסיטאות ומכללות שונות אחרות בארץ ובעולם. כאחד שמכיר היטב את המכשולים שניצבו במשך שנים בפני סטודנטים שלמדו רפואה סינית, הרי שמדובר בפריצת דרך אדירה שמציבה את בוגרי צ'נגדו ברמה האקדמית והקלינית-מעשית הגבוהה ביותר הקיימת בעולם".
ראש בית הספר ללימודים מתקדמים בסמינר הקיבוצים, ד"ר מירי רוזנבוים: "בית הספר לרפואה משלימה בסמינר הקיבוצים הינו המוסד המערבי הראשון בעולם שיזכה לקבל מאוניברסיטת צ'נגדו תואר ראשון רשמי לבוגריו. אני מברכת את ראש בית הספר רמון ולמן על בניית התוכנית האקדמית המשולבת עם אחד ממוסדות ההשכלה הגבוהה הנחשבים בתחום הרפואה הסינית בעולם ומצרפת לברכה את בוגרי אוניברסיטת צ'נגדו מטעם הסמינר על זכאותם הקרבה לתואר ראשון. הכרתה של אוניברסיטת צ'נגדו בשנות הלימוד האקדמיות בסמינר מוכיחה מעבר לכל ספק כי רמתו האקדמית של בית הספר לרפואה משלימה בסמינר הקיבוצים עומדת בסטנדרטים האקדמיים הגבוהים בעולם. לכן, נמשיך לפעול נמרצות מול הגורמים הרלוונטים בארץ על מנת לזכות בסופו של תהליך בהכרה מלאה גם על מתכונת לימודים שתתקיים במלואה בארץ ושתזכה את בוגריה בתואר אקדמי".