לשניים צפויות פגישות אם ראש נאס"א וראשי סוכנויות החלל של איטליה, צרפת, האיחוד האירופי ורוסיה. בועידת החלל, ישראל תציג את הישגיה של סוכנות החלל הישראלית ותקדם פרויקטים והסכמים עתידיים באופן פורמאלי ולא פורמאלי. כמו כן, לישראל פיתוחים משמעותיים, יוצאי דופן וייחודיים ביותר בתעשיות החלל של מצלמות וחיישנים קלי משקל ולווייני שיגור זעירים. בין היתר, ישראל גם תרמה לפיתוח רובוטים שנעשה בהם שימוש במשימות נאס"א.
הוועידה היא האירוע המרכזי בו מתכנסים כ- 30 ראשי סוכנויות חלל ובהן, נאס"א, סוכנות החלל של האיחוד האירופי (ESA), רוסיה, סין, צרפת, איטליה, יפן, גרמניה, קוריאה אנגליה, הודו, קזחסטן ואחרים. שרת החוץ של ארה"ב, הגב' הילארי קלינטון ונשיא הודו לשעבר, ד"ר עבדול קלאם יהיו בין אורחי הכבוד.
האקדמיה לחלל (IAA) נוסדה בשטוקהולם, שבדיה, באוגוסט 1960, ומאז, מקבצת סביבה מומחים בינלאומיים רב-תחומיים בתחום החלל ואסטרונאוטיקה, על מנת לחקור, להחליף מידע ולפתח טכנולוגיה חדשות במדעי החלל למטרות אזרחיות. בין מטרות האקדמיה: טיפוח, שימור ופיתוח אסטרונאוטיקה למטרות שלום, הכרה ביכולתו המדעית של האינדיבידואל בפיתוח טכנולוגיות בנושא החלל, ארגון ויישום תוכניות, שבמסגרתן חברי האקדמיה יוכלו לתרום למען שיתוף פעולה גלובלי בחקר מדעי החלל, מדע בכלל והנדסה. השנה (2010), האקדמיה שמה דגש על ארבעת הנושאים הבאים: טיסות מאוישות לחלל, תוך הסתייעות ברובוטים מתקדמים, חקר מערכת השמש ומעמקי היקום, שינויי אקלים וניהול אסונות. כל ראשי סוכנויות החלל, המשתתפים בוועידה, יחתמו על הצהרה משותפת לקידום ארבעת נושאים אלו.