האירוע נערך במעמד, שופט בית המשפט העליון, סאלים ג'ובראן, נשיאת בית המשפט המחוזי בחיפה, בלהה גילאור, נשיאת בית הדין האזורי לעבודה בת"א, אפרת לקסר, נציגת הלשכה בועידה למינוי שופטים, רחל בן ארי.בתחילת האירוע, בירך יו"ר מחוז ת"א, עו"ד אפי נוה, ברך ארת מבקר המדינה והודה לו על פעולתו ותרומתו לביצור שלטון החוק ומנהל תקין במדינת ישראל.
במהלך האירוע, התייחס המבקר לדיון בהערכת כהונתו בכנסת, ואמר: "בחקיקה הקיימת לגבי המערכת השיפוטית, יש נוהל, שכל שופט שמגיע, לתום כהונתו, יכול לשבת עוד 3 חודשים ולנסח את פסקי הדין, שהוא לא סיים. אנחנו השוונו את המצב הזה למצב אצל מבקר המדינה, ולא מדובר בהארכת כהונה.אנחנו מדברים על 3 חודשים חשובים, בעיקר במצב הדברים הנוכחי, בו כבר שלחנו טיוטות למבוקרים בדו"חות חשובים. מדובר בעיקר בתיקים שכבר שלחנו טיוטות לצדדים, ועמדנו לקבל תשובות מהם, ונותר לנו ימים ספורים לסיים את התהליך בהם, בינם דו"ח הרפז.אני חושב שחקיקה פרסונאלית היא בעייתית ואני חושב שגם תיקון חוק יסוד הוא בעייתי. אני לא חושב שיש לשנות את חוק היסוד במקרה זה, אבל אני לא מתעלם מכך, שהזמן הזה יאפשר לנו לכתוב את הדו"ח בצורה מעמיקה."
בהקשר לדו"ח השריפה בכרמל, אמר המבקר:"אני לא חושב שראוי ששר בממשלה יקרא לדו"ח הזוי, מדובר בדו"ח רציני ויסודי.כל בדיקה שאנחנו עושים עושה צווות. במקרה של הכרמל, היו 30 אנשי צוות, אנשי ביקורת מיומנים שלא השאירו אבן על אבן. הם הגיעו למסקנה נכונה. הביקורת הציבורית, הייתה על השאלה האם יש חובת אחריות לאנשים שנושאים בעול של תפקידים ציבורים. עמדתי הייתה שאם אתה שר בממשלה ואתה נהנה מהכבוד של זה, אתה גם חייב באחריות למעשים שאתה עושה או למעשים שהיית צריך לעשות ונמנעת מלעשות. אין דבר כזה או רפורמה או כלום, לא כשעל הקיר יש כתובת 'פה יכול להיות אסון'. סמכות קיימת עם אחריות בלבד, לא הש"ג אשם, הוא יכול להיות גם אשם, אבל האשם צריך להיות זה שיש לו את הסמכות ואת האחריות. דעתי בעניין נחושה."