בעסקה, IV מוכרת פטנט קול על גבי פרוטוקול אינטרנט (VoIP) שהומצא במקור על ידי ווקלטק ולאחר מכן נמכר לחברה של IV ב-2008 (לפי שמג'יקג'ק התמזגה עם ווקלטק). IV קיבלה מזומן ומניות רגילות כחלק מהתמורה של העסקה.
מג'יקג'ק ווקלטק גם הצטרפה כחברה בתוכנית ההגנה האסטרטגית של IV, הידועה בשם קניין רוחני להגנה (IPFD). באמצעות ההצטרפות ל-IPFD, חברות יכולות לגשת לפטנטים מהתיק של Intellectual Ventures כדי להגן על עצמן מפני איומים של תביעות משפטיות בנוגע לפטנטים.
"ההסכם החדש הזה מרחיב קשרים ארוכים ומועילים בין IV ומג'יקג'ק ווקלטק. אנו יכולים לרכוש נכס, שנמכר בעבר ל-IV, שחשוב להגנה על טכנולוגיה שנמצאת בלב מוצרי ושירותי ה-VoIP שלנו", אמר דן בוריסלאו, מנכ"ל מג'יקג'ק ווקלטק. "באמצעות העבודה עם IV, חיזקנו עוד את בסיס הקניין הרוחני שלנו והגנו על העסק שלנו. חברות טכנולוגיות קטנות בתחום שלנו מתקשות לצמוח לעסקים משמעותיים ללא עזרה מחברות כמו IV".
"אנו עובדים עם חברות חדשניות כמו מג'יקג'ק ווקלטק כחלק מהתוכנית של IV לעזור לעסקים קטנים ובינוניים לגשת לקניין רוחני כדי לענות על צרכי ההמצאות שלהן", אמר קן לסטינג, סגן נשיא לרישוי בינלאומי ב-IV. "ההסכם הזה מתבסס על היחסים המוצלחים שכבר קיימים עם מג'יקג'ק ווקלטק ודן בוריסלאו, מראשוני הממציאים בתחום ה-VOIP, ושתי החברות ממוצבות היטב בענף הזה שצומח במהירות".
אודות מג'יקג'ק ווקלטק בע"מ
היעד של מג'יקג'ק ווקלטק בע"מ (Nasdaq:CALL), הממציאה של VOIP כולל טלפון התוכנה, ו-magicJack, הוא להפוך לספקית הבינלאומית המובילה של קול גלובלי על גבי פלטפורמות רבות. החברה מכרה יותר מתשעה מיליון יחידות של magicJack עטור הפרסים והנוח לשימוש מאז שהמכשיר הושק ב-2008, ולרשותה עומדים 30 פטנטים, חלקם מהזמן שהחברה המציאה את VOIP. החברה היא ה-CLEC (חברת תקשורת מקומית תחרותית) בעלת טווח ההגעה הגדול ביותר בארצות הברית מבחינת אזורי החיוג הזמינים ואישור במספר מדינות, ולרשת יש היסטוריה של 99.99% זמן פעולה תקין.