cup-arielבימים אלו שוקדים מדענים על הגברת יכולות המרכיב העיקרי של קרם ההגנה מן השמש באמצעות טכנולוגיה חדישה שבסיסה בשיטה עתיקת יומין של כתישה באמצעות המכתש והעלי, הנקראת שפעול מכנו-כימי

כלים

עבודת מחקר זו תוצג בכנס הבינלאומי השישי לבניית מודלים מתמטיים וסימולציה ממוחשבת בטכנולוגיית חומרים (MMT – Mathematical Modeling and Computer Simulation of Material Technologies), שיחל ביום ג' 24 לאוגוסט 2010 במרכז האוניברסיטאי אריאל בשומרון, בהשתתפות כ- 150 מדענים ישראלים ומכ- 15 מדינות המגיעים מכ- 40 אוניברסיטאות ומכוני מחקר ברחבי העולם

חוקרי המעבדה לציפויים ולננו-טכנולוגיות במרכז האוניברסיטאי אריאל בשומרון, בראשות פרופ' מיכאל זיניגרד, מבקשים להגביר פי כמה וכמה את פעילות חסמי האולטרא-סגול (UV), החומר הפעיל העיקרי בקרם ההגנה המקטין את נזקי הקרינה מן השמש. את השיפור ברמת ההגנה ישיגו החוקרים באמצעות השפעה מכנית על המבנה ועל תכונותיו הכימיות של החומר: במטחנה פלנטרית, מכשיר בעל כוס פלדה אליה מוכנסים כדורים, מערבלים את החומר בתאוצה של עד G100 וכותשים אותו. לאחר הטיפול משתנה שטח הפנים של החומר, ובעת השימוש בו, גוברת החזרת קרינת השמש ופיזורה.

מסביר ד"ר אלכס לוגובסקוי, ממובילי המחקר: "תחום המכנו-כימיה, של השפעה מכנית על חומרים במכות ובכתישה, תופס תאוצה בעשור האחרון ברמה מדעית ובאופן מתוחכם ביותר, זאת למרות שטכנולוגיית המכתש והעלי להפקת בשמים למשל מצמחים ומים היא עתיקת יומין".

את הכנס הבינלאומי המתקיים בישראל בתדירות דו-שנתית עורך המרכז לחקר חומרים, הקיים במרכז האוניברסיטאי אריאל בשומרון משנת 1999. המרכז לחקר חומרים מקיים קשרי מחקר עם מוסדות אקדמיים מובילים בישראל וברחבי העולם – ארה"ב, אוסטרליה, יפן, גרמניה, סין, פורטוגל, רוסיה, אוקראינה, טאיוואן, מלזיה, קזחסטן. הוא נחשב לאחד מבין ארבעת המרכזים המובילים בעולם בפיתוח חומרים חדשים באמצעות שימוש במודלים מתמטיים.