כלים

מנתונים שנאספו על-ידי מעבדת קספרסקי עולה כי מספר הנוזקות המתמקדות במכשירים ניידים הוכפל ביותר מפי 2 בין אוגוסט 2009 לדצמבר 2010. בשנת 2010, גדל מספר האיומים החדשים במעל ל-65% בהשוואה לשנה הקודמת; מעל 1,000 גרסאות מ-15 משפחות שונות של איומים ניידים נכללו במסדי הנתונים של מעבדת קספרסקי עד סוף שנת 2010

כפי שצוין על ידי דניס מסלניקוב, אנליסט אבטחה בכיר במעבדת קספרסקי ומחבר Mobile Malware Evolution : "רשימת הפלטפורמות הניידות המותקפות על ידי תוכניות זדוניות גדלה במידה ניכרת בשנת 2010".

הפופולריות הגוברת של פלטפורמת אנדרואיד משכה את תשומת הלב של פושעי אינטרנט: באוגוסט 2010, זוהתה הנוזקה הראשונה שהתמקדה באנדרואיד, ומאז, נספרו 15 נוזקות חדשות. האיומים הראשונים שכוונו נגד ה- Apple iPhone OS הופיעו גם הם במהלך תקופה זו. אלה תוקפים רק מכשירים שנפרצו"jailbroken") ) על מנת להתקין תוכנות צד שלישי ומשחקים שלא זכו לחותמת הכשרות של אפל.

גם פלטפורמת Java Micro Edition 2(J2ME), הנתמכת על ידי מספר עצום של מכשירים ניידים, ממשיכה להוות מוקד משיכה לאיומי אבטחה. כלומר, לא רק סמארטפונים נמצאים בסיכון, אלא גם טלפונים ניידים בסיסיים. הפלטפורמה הכי מאוימת השניה ברשימה היא סימביאן, עם פיית'ון במקום השלישי.

"השימוש ב- SMS טרויאני הוא עדיין האמצעי הקל והיעיל ביותר לרווח כספי על-ידי פיראטים. הסיבה פשוטה יחסית: כל מכשיר סלולרי, בין אם טלפון חכם או טלפון נייד בסיסי, מקושר ישירות למקור כסף של בעליו באמצעות החשבון הסלולרי. זהו "קשר ישיר" שפושעי האינטרנט יודעים לנצל היטב לצרכיהם", מסביר דניס מסלניקוב.

משנת 2010 ואילך, שליחת הודעות טקסט בתשלום חדלה להוות אמצעי גניבת הכסף הבלעדי של כותבי הוירוסים. במקביל החלו להופיע איומים חדשים: כגון הפניית הנייד של משתמשי הבנקאות המקוונת לאתרים מתחזים על מנת לגנוב פרטים וגניבת סיסמאות שנשלחו על ידי הבנקים לטלפונים ניידים. האיומים נהפכו מורכבים יותר מתמיד והם כוללים את הופעתם של "בוטים" לניידים ותוכנות שליטה מרחוק.

לדברי דניס מסלניקוב, "משמעות הדבר היא כי ההתקפות שמאיימות על טלפונים ניידים הגיעו לרמות תחכום חדשות." מסלניקוב הוסיף כי על פי הערכות מעבדת קספרסקי צפוי גידול במספר הפגיעות בפלטפורמות הניידים בכלל, וגידול במספר האיומים על פלטפורמת אנדרואיד בפרט.