התוצאות מראות כי טיפול בבטאפרון הפחית את מספר הנגעים החדשים הפעילים הנראים ב- MRI, העלולים להפוך לחורים שחורים ולגרום לנזק בלתי הפיך לרקמת המוח במחלת טרשת נפוצה

כלים

נתונים אלו פורסמו בעיתון המקצועי לנוירולוגיה "Neurology" בחודש אפריל 2011 ונגזרים מתוך אנליזה חדשה של מחקר BEYOND שהשוותה את הטיפול בבטאפרון של חברת באייר לטיפול בקופקסון של חברת טבע.

טיפול בבטאפרון הפחית ב-30% את מספר הנגעים החדשים הפעילים במוח שעלולים להתפתח לחורים שחורים קבועים, בהשוואה לטיפול בקופקסון. חורים שחורים קבועים נחשבים לאזורים של אובדן תאי עצב הגורמים נזק קבוע ובלתי הפיך לרקמת המוח.

על פי תוצאות המחקר, למרות שבטאפרון וקופקסון השפיעו באופן דומה על ירידה בסיכון להתקפים במחלה, בטיפול בבטאפרון נמצאו פחות נגעים חדשים פעילים העלולים להפוך לחורים שחורים במוח.

טרשת נפוצה הינה מחלה כרונית מתקדמת של מערכת העצבים המרכזית, אשר יכולה להשפיע על דרגת הנכות. תסמינים של טרשת נפוצה משתנים מאדם לאדם והמחלה אינה צפויה. התסמינים עשויים לכלול: עייפות או תשישות, בעיות ראייה, חולשה באחת הגפיים או יותר, הרגשת נימול, קשיות שרירים, סחרחורת, ראייה כפולה , בעיות בדיבור ואובדן שליטה בשלפוחית השתן.

דר' פיליפי, מנהל יחידת המחקר באוניברסיטת סן- רפאל במילאנו , איטליה והחוקר הראשי של המחקר: "הירידה המשמעותית במספר הממוצע של החורים השחורים הקבועים במוח כתוצאה מהטיפול בבטאפרון, מראה על תכונות נוירו-פרוטקטיביות משמעותיות".

נוירו-פרוטקציה משמעה תהליך המגן על רקמת המוח, זאת בניגוד לנוירו-דגנרציה שהינה תהליך הפוגע ברקמת המוח והיא אחד התהליכים המתרחשים בטרשת נפוצה. בתהליך זה עלול לחול נזק בלתי הפיך לנוירונים (תאי עצב) שמוליכים את הדחף העצבי מהמוח. עם התקדמות המחלה, עלולים התהליכים ההרסניים במוח להוביל לנכות ולמוגבלות פיזית וקוגנטיבית.

בטאפרון המשווקת בארה"ב וקנדה תחת הסימן המסחרי בטאסרון, היתה התרופה הראשונה שנמצאה בקבוצת "תרופות משנות מהלך מחלה" בטרשת נפוצה. הטיפול בבטאפרון הינו ידוע ומבוסס ברחבי העולם. בארצות הברית, אירופה, יפן, סין ובישראל, הטיפול בבטאפרון מאושר עבור כל הסוגים ההתקפיים של טרשת נפוצה