אינטליגנציה רגשית מחזקת תפיסות חיוביות ומחלישה התנהגויות שליליות כלפי הארגון אצל עובדים בסקטור הפרטי, אולם היא אינה משפיעה בצורה דומה על עובדים בסקטור הציבורי, כך עולה ממחקר חדש שנערך באוניברסיטת חיפה. "ממצאי מחקר זה מראים שוב שיש הבדלים התנהגותיים מהותיים בין הסקטורים וראוי שמנהלים שמבקשים להעביר רפורמות או להטמיע תוכניות ניהול יהיו מודעים לעובדה זו", אמרה ד"ר גלית מייזלר, שערכה את המחקר

כלים

במחקר, שנערך בהנחייתו של פרופ' ערן ויגודה-גדות, השתתפו 809 עובדים ומנהלים מארבעה ארגונים: שני ארגונים מהסקטור הציבורי ושני ארגונים מהסקטור הפרטי. מחקר זה זכה בפרס האגודה הישראלית למדע המדינה לעבודת דוקטורט מצטיינת.

מהשוואה בין שני הסקטורים עולה כי אמנם רמת הפוליטיקה הארגונית בסקטור הציבורי גבוהה יותר וכך גם הכישורים הפוליטיים של עובדי סקטור זה, אולם אין הבדלים ברמת האינטליגנציה הרגשית בין העובדים שבשני הסקטורים.

היכן בכל זאת נמצאים ההבדלים? ממצאי המחקר עולה כי לאינטליגנציה הרגשית ישנה השפעה רבה יותר בסקטור הפרטי לעומת הציבורי. כך, בעוד שבסקטור הציבורי אין קשר בין אינטליגנציה רגשית לבין הפוליטיקה הארגונית הנתפסת, בסקטור הפרטי האינטליגנציה הרגשית מפחיתה תחושה זה: ככל שלעובד רמה גבוהה יותר של אינטליגנציה רגשית, כך הוא תופס את הארגון שלו ככזה שבו פחות פוליטיקה פנימית. תמונה דומה נמצאה גם לגבי טקטיקות השפעה כוחניות: בעוד שבסקטור הציבורי אין לאינטליגנציה רגשית השפעה על בחירה בטקטיקות אלו, בסקטור הפרטי אינטליגנציה רגשית גבוהה יותר משמעותה בחירה מועטה יותר בטקטיקות מסוג זה.

עוד נמצא כי בסקטור הפרטי תורמת האינטליגנציה הרגשית לעיצובן של תפיסות חיוביות כלפי הארגון כגון: צדק ארגוני, שביעות רצון מהעבודה ומחויבות רגשית לארגון, ולהפחתת עמדות שליליות כגון: שחיקה, כוונות עזיבה ונטיות להזניח את העבודה. בסקטור הציבורי, לעומת זאת, הייתה השפעתה של האינטליגנציה הרגשית על תפיסות ועמדות אלו מועטה יותר. "למיטב הבנתנו, הרמה הגבוהה של הפוליטיקה הארגונית, שהיא מקור למתח, היא זו שהובילה להבדלים בין הסקטורים ולצמצום השפעתה החיובית של האינטליגנציה הרגשית בסקטור הציבורי", סיכמה החוקרת.

עדכונים אחרונים

דצמ 26, 2024

קורס מכירות אונליין – הטוב ביותר בארץ!

בעולם העסקי המתחדש והדינמי, יכולת המכירה היא אחד המפתחות להצלחה. אם אתם בעלי עסק…
ספט 29, 2024

שילוב בין יזמות לטכנולוגיה: הכשרה אקדמית שיכולה לעזור לכם להקים סטארט אפ

העולם המודרני רווי חדשנות טכנולוגית, וסטארט-אפים טכנולוגיים ממשיכים להוביל את השינוי…
ספט 26, 2024

הצעד הראשון לקראת תואר באמנות: חושפים את התוכנית ללימודים בבית ברל

תואר ראשון באמנות: הדלת לעולם של יצירה עולם האמנות הוא עולם של אינסוף אפשרויות. תואר…
אוג 22, 2024

ניהול סטארט-אפ נכון: טיפים שכל יזם מתחיל צריך להכיר

הקמת סטארט-אפ היא תהליך מאתגר ומרגש המצריך ידע, יצירתיות ויכולת ניהול גבוהה. הצלחת…
יול 31, 2024

קשיים ואתגרים באקדמיה: הסוד טמון בתכנון ואסטרטגיה

לימודים אקדמיים הם תקופה מאתגרת ומלאת לחץ עבור סטודנטים רבים. ההתמודדות עם הקשיים…
ינו 29, 2024

מקצועות מבוקשים ומתגמלים לשנת 2024

גם על רקע המלחמה, שוק העבודה ממשיך להתפתח ויוצר הזדמנויות חדשות במגזרים שונים. בתקופת…